Mesaj de condoleanţe al Patriarhului Daniel pentru ÎPS Iustinian Chira, arhiepisopul Maramureşului

Patriarhul Daniel a transmis, duminică, un mesaj de condoleaţe după moartea Arhiepiscopului Iustinian al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, decedat la Baia Mare, la vârsta de 95 de ani.

1071 afișări
Imaginea articolului Mesaj de condoleanţe al Patriarhului Daniel pentru ÎPS Iustinian Chira, arhiepisopul Maramureşului

Mesaj de condoleanţe al Patriarhului Daniel pentru ÎPS Iustinian Chira, arhiepisopul Maramureşului

"Cu adâncă durere în suflet, am aflat vestea trecerii din această viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Iustinian al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, ierarh venerabil al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Arhipăstor misionar şi harnic, apărător înţelept al tradiţiei ortodoxe româneşti, cu o deosebită personalitate culturală şi duhovnicească, Arhiepiscopul Iustinian rămâne o pildă de dăruire jertfelnică pentru Biserică noastră. Împreună cu ierarhii Sfântului Sinod, cu preoţii, monahii şi credincioşii îndoliatei Episcopii Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, înălţăm în aceste zile rugăciuni pentru odihna sufletului său alături de vrednicii slujitori ai Bisericii lui Hristos din toate timpurile în lumina şi pacea Preasfintei Treimi", a spus Patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat al biroului de presă al Patriarhiei Române.

Iustinian Chira, în vârstă de 95 de ani, a murit, duminică, la Spitalul Judeţean din Baia Mare după ce, sâmbătă seara a suferit un infarct, anunţă Espiscopia Ortdoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

"Consiliul Eparhial al EpiscopieiOrtodoxe a Maramurşului şi Sătmarului, cu mare durere sufletească, anunţă trecerea în veşnicie a întâistătătorului eparhiei noastre Înaltpreasfinţia Sa Arhiepiscop Justinian Chira, duminică 30 octombrie 2016, ora 10.30 , în urma unui infarct miocardic acut, după 95 de ani de viaţă pământească", se arată într-un comunicat al Espiscopiei Ortdoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.

ÎPS Iustinian Chira i-au fost conferite de-a lungul vremii 4 titluri de Doctor honoris causa, de către Universitatea de Vest din Oradea (23.05.2001), Universitatea ”1 Decembrie” din Alba Iulia (20.10.2009), Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad (12.03.2010) şi Universitatea de Nord din Baia Mare (27.05.2010).

A publicat 22 de titluri de carte, un volum în colaborare, precum şi un număr de peste 150 de studii şi articole în reviste de specialitate sau în presa locală.

Distincţii bisericeşti şi civile:

Arhiepiscop onorific – ridicat în rang de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 2009;
"Steaua României" - conferită de Preşedinţia României, 2011;
Titlul de Cetăţean de Onoare – conferit de Consiliul Judeţean Maramureş şi de peste 40 de Primării de municipii, oraşe şi comune din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului;
Titlul de Omul anului 2009 – conferit de Consiliul Judeţean Maramureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici