Mesajul important transmis de Raportul CE: Necesitatea modernizării justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat că raportul Comisiei Europene privind justiţia română transmite un mesaj important privind necesitatea modernizării justiţiei, constatând totodată realizarea recomandărilor experţilor de către toţi factorii implicaţi: Executiv, Legislativ şi Justiţie.

57 afișări
Imaginea articolului Mesajul important transmis de Raportul CE: Necesitatea modernizării justiţiei

Mesajul important transmis de Raportul CE: Necesitatea modernizării justiţiei (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Citeşte aici Raportul interimar al Comisiei Europene

Predoiu a remarcat că, în pofida faptului că anul 2009 a fost unul destul de complex din punct de vededere economic şi politic, au existat realizări a tuturor actorilor implicaţi în justiţie, Executiv, Legislativ şi, mai ales, a puterii judecătoreşti.

Totodată, ministrul a subliniat mesajul important transmis: necesitatea sprijinirii modernizării justiţiei de către toate forţele politice.

Astfel, Predoiu a reluat propunerea Ministerului Justiţiei, lansată în 2008 şi reluată în 2009, privind constituirea unei agende minimale comune a tututor forţelor implicate în reforma justiţiei.

Ministrul a explicat că aceasta ar fi soluţia rezolvării acoperirii deficitului de resurse umane şi pregătirea pentru implementarea noilor coduri.

Raportul CE cere accelerarea vitezei de implementare rapidă a reformei şi de adoptare a noilor coduri, a arătat Predoiu.

Potrivit demnitarului, aceasta ar fi "cheia de boltă" a reuşitei modernizării sistemului judiciar.

Cătălin Predoiu a arătat că raportul CE remarcă pozitiv activitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Agenţiei Naţionale de Integritate, demnitarul apreciind că acest lucru însemnă că aceste instituţii au ajuns la maturitate instituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici