Meta, în vizorul UE. Facebook şi Instagram vor fi investigate de Comisia Europeană privind riscurile legate de siguranţa copiilor

  • Platformele de socializare ale companiei Meta, Facebook şi Instagram, vor fi investigate pentru posibile încălcări ale normelor UE privind conţinutul online referitoare la siguranţa copiilor.
  • Anunţul a fost făcut joi de autorităţile de reglementare ale UE, o măsură care ar putea duce la amenzi mari.
Urmărește
162 afișări
Imaginea articolului Meta, în vizorul UE. Facebook şi Instagram vor fi investigate de Comisia Europeană privind riscurile legate de siguranţa copiilor

Meta, în vizorul UE. Facebook şi Instagram vor fi investigate de Comisia Europeană privind riscurile legate de siguranţa copiilor

Compania mamă a Facebook, Meta, a fost vizată joi de o investigaţie majoră din partea Uniunii Europene privind presupuse încălcări ale legislaţiei stricte a blocului comunitar privind conţinutul online în ceea ce priveşte riscurile legate de siguranţa copiilor, notează CNBC.

Comisia Europeană a precizat într-un comunicat că investighează dacă platformele Facebook şi Instagram ale gigantului social media ,,pot stimula dependenţele comportamentale la copii, precum şi crea aşa-numitele «efecte de gaură de iepure»".

Această decizie a fost luată din cauza preocupărilor executivului UE în legătură cu faptul că Meta nu a abordat în mod adecvat riscurile pentru copii. Compania, deţinută de Mark Zuckerberg, a prezentat un raport de evaluare a riscurilor în septembrie, scrie Reuters.

,,În plus, Comisia este, de asemenea, preocupată de metodele de verificare şi de asigurare a vârstei puse în aplicare de Meta", se arată în textul comunicării oficiale a Comisiei Europene.

Meta se află deja în vizorul UE în ceea ce priveşte dezinformarea electorală, o preocupare cheie înaintea alegerilor cruciale pentru Parlamentul European de luna viitoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici