Metrorex ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în staţiile de metrou

  • Autorităţile au luat mai multe măsuri care intră în vigoare marţi, pentru a evita supraaglomerarea în staţiile de metrou
  • Personalul Metrorex, care supraveghează accesul, conductorii trenului şi alţi angajaţi, au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor
1799 afișări
Imaginea articolului Metrorex ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în staţiile de metrou

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Metrorex, personalul societăţii, care are atribuţii în supravegherea accesului în staţii, personalul de conducere a trenului, precum şi alt personal Metrorex au sarcini directe de urmărire a nivelului de aglomerare a staţiilor.

„Pentru evitarea situaţiilor de supraaglomerare, călătorii vor fi îndrumaţi în vederea păstrării distanţei fizice. În vederea luării de măsuri operative, posibilele situaţii de aglomerare vor fi raportate de personalul Metrorex către factorii de decizie din cadrul societăţii şi Poliţiei Metrou”, spun reprezentanţii Metrorex.

De asemenea, personalul Metrorex are sarcini de îndrumare şi informare a călătorilor prin staţiile de sonorizare despre situaţiile de aglomerare apărute şi de atenţionare a acestuia privind obligativitatea de a păstra distanţarea şi de a purta corect masca de protecţie.

În cazul în care apar situaţii precum urgenţele medicale în trenurile de metrou, personalul medical care intervine va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite.

Personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex vor asigura protecţia zonei de intervenţie.

Paza staţiei, susţinută de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita, accesul călătorilor în staţiile de metrou, pentru evitarea supraaglomerării. Totodată, personalul instituţiei va sprijini Poliţia Metrou, care patrulează în staţiile de metrou şi intervine punctual împreună cu Jandarmeria, ISU şi alte organe de ordine publică abilitate, în funcţie de situaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici