Microbuze electrice pentru elevi. Ministerul Educaţiei lansează apelul de proiecte

Ministerul Educaţiei lansează apelul de proiecte „Microbuze electrice pentru elevi”, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

169 afișări
Imaginea articolului Microbuze electrice pentru elevi. Ministerul Educaţiei lansează apelul de proiecte

Microbuze electrice pentru elevi. Ministerul Educaţiei lansează apelul de proiecte

În cadrul acestui apel, prin intermediul judeţelor, şcolile vor fi dotate cu microbuze electrice graţie finanţării prin PNRR.

Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziţia microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA.

„Obiectivul urmărit în cadrul acestui apel vizează îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru elevi, cu precădere pentru elevii din zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus. Această măsură urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător, contribuind în acelaşi timp şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030”, informează Ministerul Educaţiei.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, în perioada 18 mai - 13 iunie a.c.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici