Microsoft dă alarma în Ucraina: „Zeci de computere guvernamentale de la Kiev au fost infectate”

Gigantul american anunţă că viruşii atacă administraţia ucraineană: „Malware pentru a distruge datele”.

5939 afișări
Imaginea articolului Microsoft dă alarma în Ucraina: „Zeci de computere guvernamentale de la Kiev au fost infectate”

Microsoft dă alarma în Ucraina: „Zeci de computere guvernamentale de la Kiev au fost infectate”

Rusia-Ucraina, faza pe războiul cibernetic. Experţii în securitate Microsoft au detectat prezenţa unor programe malware pe zeci de computere guvernamentale din Ucraina, devenind potenţial inutilizabile.

Acest lucru a fost transmis de gigantul tehnologic american, explicând că scopul real al malware-ului nu a fost de a şantaja guvernul de la Kiev, aşa cum se întâmplă de obicei în cazurile de hacking, ci de a distruge datele conţinute în sistemele informatice.

Descoperirea acestei ameninţări cibernetice, cu riscul unei invazii militare ruseşti care se profilează la graniţa de est, este considerată o preocupare majoră pentru guvernul de la Kiev.

Întrerupere masivă de energie în 2015

Experţii Microsoft nu au arătat totuşi cu degetul către anumite grupuri sau entităţi responsabile de atacul cibernetic. „În acest moment, nu am identificat suprapuneri speciale între caracteristicile unice ale grupului din spatele acestor atacuri şi ale altor grupuri pe care le monitorizăm în mod tradiţional, dar vom continua să analizăm activităţile acestora”, a declarat vicepreşedintele Microsoft, Tom Burt, pe blogul agenţiei Dell.

Vineri, guvernul ucrainean a fost supus unui atac cibernetic de amploare, scoţând multe site-uri offline, inclusiv pe cele ale Ministerului de Externe, Ministerului Energiei şi Ministerului Protecţiei Civile.

Încă din 2015, Ucraina a fost victima unui alt atac cibernetic major asupra reţelei sale energetice, care a dus la o întrerupere masivă în regiune. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici