Miercurea Ciuc: Temperaturi sub minus zece grade Celsius pentru a treia zi consecutiv

Temperatura a coborât până la minus 11,3 grade Celsius, miercuri dimineaţă, la Miercurea Ciuc, aceasta fiind a treia zi consecutiv când în reşedinţa judeţului Harghita se înregistrează sub minus zece grade Celsius.

101 afișări
Imaginea articolului Miercurea Ciuc: Temperaturi sub minus zece grade Celsius pentru a treia zi consecutiv

Miercurea Ciuc: Temperaturi sub minus zece grade Celsius pentru a treia zi consecutiv (Imagine: Mediafax Foto)

Noaptea de marți spre miercuri a fost cea de-a treia, consecutiv, când temperaturile au coborât sub minus 10 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scăzută valoare, de minus 11,3 grade, fiind înregistrată miercuri dimineață.

"Minima a fost consemnată în jurul orei 7.30, la răsăritul soarelui, când am măsurat minus 11,3 grade Celsius. Lipsa ceții a făcut ca temperatura să fie ușor mai scăzută decât cea de ieri. În tot județul este brumă, constatându-se fenomenul de îngheț la sol", a precizat meteorologul Tanko Karoly de la Stația Meteo din Miercurea Ciuc.

La celelalte stații meteo din județ s-au înregistrat temperaturi minime de minus 10 grade Celsius la Joseni și Toplița, minus 5,5 grade la Odorheiu Secuiesc și minus un grad la Bucin.

Potrivit sursei citate, temperaturile se vor menține la fel de scăzute noaptea și dimineața în Harghita și în intervalul următor, iar ninsorile își vor face apariția abia la sfârșitul lunii.

Minima absolută a lunii noiembrie în județ a fost înregistrată la Miercurea Ciuc în anul 1993, când mercurul din termometre a coborât până la minus 27,5 grade Celsius.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici