Video Migranţi afgani prinşi de Poliţia de Frontieră din România când încercau să treacă graniţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Vărşand, Nădlac II şi Borş au depistat, în ultimele 24 de ore, 18 cetăţeni din Afganistan şi Nepal, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru TIR-uri încărcate cu marfă.

5831 afișări

La Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judetul Arad, s-a prezentat, luni, pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui TIR înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, pe ruta Bulgaria-Franţa. Când au făcut controlul amănunţit al mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul pentru marfă, trei cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 de ani, solicitanţi de azil în România.

Acţiuni asemănătoare au avut loc luni şi la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, unde poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit asupra a două TIR-uri, conduse de un cetăţean bielorus, respectiv un bulgar. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau rafturi metalice şi produse din aluminiu pentru societăţi din Germania şi Polonia. Oamenii legii au descoperit, însă, ascunse printre mărfurile transportate, unsprezece persoane. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Nepal, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România.

Tot luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, judetul Bihor, s-a prezentat la ieşirea din ţară, un cetăţean bulgar care conducea un camion încărcat cu piese metalice, pe ruta Bulgaria-Polonia. La controlul autovehiculului, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi ascunşi patru tineri din Afganistan, cu vârste cuprinse între 11 şi 22 de ani.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici