Migranţi, printre care şi copii, prinşi la frontiera cu Ungaria cu ajutorul unui dizpozitiv de supraveghere cu termoviziune

Poliţiştii de frontieră din Bihor au prins 31 de cetăţeni din Irak, Siria, Iran şi din Afganistan, între care 11 copii, cel mai mic de doar 11 luni, lângă frontiera cu Ungaria. 20 dintre aceştia au fost prinşi cu ajutorul unui dispozitiv de supraveghere cu termoviziune.

135 afișări
Imaginea articolului Migranţi, printre care şi copii, prinşi la frontiera cu Ungaria cu ajutorul unui dizpozitiv de supraveghere cu termoviziune

Migranţi, printre care şi copii prinşi la frontiera cu Ungaria, cu ajutorul unui dizpozitiv de supraveghere cu termoviziune

Poliţiştii de frontieră din Borş, judeţul Bihor, au observat, sâmbătă, cu ajutorul aparaturii cu termoviziune, un grup format din 20 de persoane care mergea pe jos, peste câmp, spre Ungaria.

Grupul a fost prins la 500 de metri faţă de linia de frontieră, iar cele 20 de persoane au fost duse la sediul Sectorului PF Borş.

Grupul este format din 11 cetăţeni din Irak, cinci din Siria, trei din Iran şi unul din Afganistan, dintre care 15 sunt adulţi cu vârste cuprinse între 18 şi 52 de ani, şi cinci minori cu vârste între 12 şi 17 ani. Aceştia sunt solicitanţi de azil în România şi intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră din Valea lui Mihai, judeţul Bihor, au oprit pe DN 19, la intrare în localitatea Valea lui Mihai, două taximetre în care au găsit 11 cetăţeni străini.

La sediul Poliţiei de Frontieră Valea lui Mihai, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 24 şi 34 de ani, iar minorii între 11 luni şi 13 ani.

Migranţii au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria pentru a trece graniţa şi a ajunge apoi într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici