Migraţia ilegală la Marea Neagră, discutată de ministrul Gabriel Oprea cu omologul său turc

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a discutat, vineri, cu omologul său turc Sebahattin Öztürk, în cardul unei vizite de lucru pe care oficialul de la Ankara a făcut-o în România, probleme legate de migraţia ilegală, traficul de droguri şi criza din Orientul Mijlociu.

133 afișări
Imaginea articolului Migraţia ilegală la Marea Neagră, discutată de ministrul Gabriel Oprea cu omologul său turc

Gabriel Oprea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În actualul context de securitate, România şi Turcia reprezintă, doi piloni geostrategici ai NATO. Ţările noastre se află în imediata vecinătate a două surse majore de criză, cu impact pentru securitatea regională şi globală: bazinul Mării Negre şi Orientul Mijlociu extins", a spus Oprea.

Ministrul Afacerilor interne a adăugat că, în cadrul întâlnirii au fost tratate şi teme legate de combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere şi migraţia ilegală la Marea Neagră.

La rândul său, Sebahattin Öztürk a subliniat importanţa parteneriatului dintre autorităţile de aplicare a legii din România şi din Turcia, în contextul în care "cele două state au viziuni comune cu privire la securitatea regională şi globală, exprimate inclusiv în cadrul colaborării în NATO şi Centrul Sud-Est European de aplicare a Legii (SELEC)".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici