Mihai Bucurenciu, transferat în Penitenciarul Colibaşi

Mihai Bucurenciu, condamnat, în 2003, în dosarul "Portbagajul", la zece ani de închisoare pentru sechestare de persoane, dat în urmărire internaţională şi prins, miercuri, în autogara din Râmnicu Vâlcea, a fost dus, vineri, în Penitenciarul Colibaşi.

124 afișări
Imaginea articolului Mihai Bucurenciu, transferat în Penitenciarul Colibaşi

Mihai Bucurenciu, condamnat în dosarul "Portbagajul", a fost transferat în Penitenciarul Colibaşi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Bucurenciu a fost transferat, vineri, din arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea în Penitenciarul Colibaşi, judeţul Argeş, situat în oraşul Mioveni, la 20 de kilometri de municipiul Piteşti.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Mioveni, agent şef Puiu Nicolăescu, Bucurenciu a fost adus la Penitenciarul Colibaşi sub escorta poliţiştilor vâlceni,cu o dubă a IPJ Vâlcea.

"Bucurenciu a fost adus la Colibaşi şi a fost introdus în camera de carantină pentru a fi monitorizat din punct de vedere medical, iar după 21 de zile urmează să fie mutat într-o altă celulă cu alţi deţinuţi, într-un regim normal", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentenciarului Colibaşi, agent şef principal, Puiu Nicolăescu.

Mihai Bucurenciu, dat în urmărire internaţională, a fost prins, miercuri, "în baza unor informaţii proprii" ale poliţiştilor, în autogara din Râmnicu Vâlcea, având asupra sa acte de identitate falsificate, emise pe numele unui apropiat de-al său, pe care se bănuieşte că le-ar fi folosit la intrarea în România.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Liviu Mălureanu, a declarat, miercuri, că pe numele lui Mihai Bucurenciu era emis din 2003 un mandat de executare a unei pedepse de zece ani de închisoare, dată în dosarul "Portbagajul".

În 13 octombrie 2003, instanţa supremă a hotărât condamnarea la câte zece ani de închisoare a lui Mihai Bucurenciu, Amet Metin şi Ilie Alexandru (zis Sandu Geamănu), pentru lipsire de libertate în mod ilegal, aceştia fiind acuzaţi că au sechestrat şi torturat trei bărbaţi care, în ianuarie 2000, ar fi furat circa jumătate de milion de dolari din maşina lui Bucurenciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici