Mihai Chiţac, internat la Spitalul Floreasca pentru investigaţii medicale

Mihai Chiţac a fost internat, luni, dimineaţă, în Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i se fac primele investigaţii în vederea intervenţiei chirurgicale pentru care instanţa a admis eliberarea lui pentru o lună.

20 afișări
Imaginea articolului Mihai Chiţac, internat la Spitalul Floreasca pentru investigaţii medicale

Mihai Chiţac (Imagine din arhivă; Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

În funcţie de rezultatul acestor investigaţii, medicii urmează să hotărască dacă şi când ar putea fi operat Chiţac, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, prof. Mircea Beuran, şeful Clinicii de chirurgie din cadrul spitalului, cel care ar urma să-l opereze pe Chiţac.

Beuran a precizat că, luni seară, se va face un bilanţ al investigaţiilor şi că, în funcţie de acesta, urmează să se ia o decizie cu privire la operaţie.

Mihai Chiţac a părăsit, duminică dimineaţa, Spitalul Penitenciar Jilava, pentru a fi internat.

Generalul în rezervă Mihai Chiţac (81 de ani) a fost condamnat anul trecut la 15 ani de închisoare pentru implicare în reprimarea manifestanţilor de la Timişoara în decembrie 1989, instanţa militară eliberându-l pentru o lună din penitenciar pentru a fi suspus unor intervenţii chirurgicale.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a decis, în 17 iunie, eliberarea lui Mihai Chiţac din penitenciar, instanţa admiţând cererea de întrerupere a executării pedepsei formulată de fostul general, pentru internare, după ce acesta a fost programat pentru operaţie în 22 iunie.

Instanţa militară a decis ca Mihai Chiţac să fie eliberat din penitenciar în 21 iunie, cu o zi înainte de data stabilită pentru operaţie. Decizia de eliberare a fostului general este temporară, pentru o lună.

Mihai Chiţac a mai fost eliberat în decembrie 2008, pe o perioadă de trei luni, pentru a se opera. Acesta a fost reîncarcerat în Penitenciarul Jilava pe 29 martie şi, pentru că nu şi-a făcut operaţia de revascularizare miocardică, a cerut prelungirea întreruperii executării pedepsei de 15 ani de închisoare.

Potrivit programărilor făcute la Spitalul de Urgenţă Floreasca, Mihai Chiţac va fi supus unor teste, întrucât există recomandarea hematologilor de a fi efectuată mai întâi o intervenţie pentru scoaterea splinei. În cazul în care rezultatele vor fi bune şi vor permite efectuarea intervenţiei, comisia medicală va stabili dacă Mihai Chiţac poate fi operat luni sau în ziua următoare.

Dacă va fi operat, după ce va trece o perioadă de refacere, Chiţac ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, pentru suferinţele cardiace.

În 16 octombrie 2008, judecătorii instanţei supreme i-au condamnat pe Victor Athanasie Stănculescu şi pe Mihai Chiţac la câte 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici