Mihai Ghimpu a vizitat 300 de copii din Republica Moldova aflaţi în tabără la Eforie Sud

Preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a mers, sâmbătă, la Centrul de Agrement "New Paradise" din Eforie Sud, unde se află, pentru o săptămână, 300 de copii din ţara vecină.

86 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu a vizitat 300 de copii din Republica Moldova aflaţi în tabără la Eforie Sud

Mihai Ghimpu a vizitat 300 de copii din Republica Moldova aflaţi în tabără la Eforie Sud (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Din cei 300 de copii din Republica Moldova care se află de sâmbătă şi până la sfârşitul săptămânii viitoare în Eforie Sud, 200 provin din familii care au avut de suferit în urma inundaţiilor, iar 100 au fost recompensaţi astfel pentru rezultatele bune la învăţătură.

"Pentru dumneavostră, săptămâna aceasta va fi ca un calmant întrucât durerea există chiar dacă am asigurat că vom construi case. Această săptămână vă prinde bine pentru că unii dintre voi cred că sunteţi pentru prima oară la mare şi prima oară în România. Am vrut să vă văd, pentru că mă aflu şi eu în zona aceasta, merg spre casă şi am dorit să vă salut şi să vă urez o vacanţă frumoasă", le-a spus Mihai Ghimpu copiilor prezenţi la New Paradise.

El a mai menţionat că duminică va merge în Georgia, unde îi va vizita pe cei 120 de copii din Republica Moldova aflaţi în tabară în ţara respectivă.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a făcut fotografii cu copiii, dar şi cu motanul Garfield, mascota evenimentului. De asemenea, cei prezenţi s-au putut bucura şi de un micro-recital al formaţiei El Negro.

Cazarea celor 300 de copii din Republica Moldova este asigurată de către Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, iar transportul din Republica Moldova până în România a fost suportat de preşedinţia ţării vecine.

Centrul de Agrement "New Paradise" este situat la intrarea în staţiunea Eforie Sud şi are o capacitate de 384 de locuri de cazare. În interiorul centrului există locuri de joacă pentru copii, terenuri de sport, discoteca în aer liber, sală de dans, mese pentru tenis de masă.

Mihai Ghimpu se află într-o vizită neoficială în România, care nu a fost anunţată de Preşedinţie, iar vineri s-a întâlnit, la Neptun, cu Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici