Mii de copii din China, sclavi în uzine şi mine din zonele prospere ale ţării

Mii de copii din sud-vestul Chinei au fost vânduţi ca sclavi precum "verzele", pentru a munci în cele mai prospere zone ale ţării, cum ar fi provincia sudică Guangdong, scrie ziarul Southern Metropolis

225 afișări
Imaginea articolului Mii de copii din China, sclavi în uzine şi mine din zonele prospere ale ţării

Mii de copii din China, sclavi în uzine şi mine din zonele prospere ale ţării

Anul trecut, autorităţile din China au lansat o acţiune naţională de combatere a exploatării copiilor şi a sclavagismului, după ce presa a scris despre sute de fermieri săraci, copii şi persoane cu handicap forţaţi să muncească în fabrici şi mine din provinciile Shanxi şi Henan.

"Piaţa copiilor sclavi (în provincia Sichuan) a fost creată de şeful unei bande locale, formată din 18 persoane, care gestionează între 50 şi 100 de copii sclavi. Copiii au în general între 13 şi 15 ani, însă pot părea mai mici de 10 ani", scrie ziarul Southern Metropolis.

Potrivit ziarului citat, 76 de copii din districtul Liangshan au fost daţi dispăruţi din februarie, 42 dintre aceştia fiind plecaţi deja din regiune pentru a munci.

Cei mai mici copii descoperiţi pe piaţa muncii aveau între şapte şi nouă ani.

Potrivit unui contract, dat publicităţii de un reporter sub acoperire, un copil muncitor este plătit cu 3,5 yeni (adică 0,50 dolari) pe oră şi trebuie să muncească cel puţin 300 de ore pe lună.

"Aceşti copii sunt robuşti şi pot face munci grele", a spus unul dintre cei care răspund de aceşti copii exploataţi, în timp ce a tras o fetiţă plăpândă lângă el.

Potrivit agenţiei de ştiri Xinhua, guvernarea districtului a trimis oficiali pentru a-i salva pe copii, însă unii dintre ei au refuzat să plece.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici