Mii de credincioşi se închină la Brâul Maicii Domnului

Mii de credincioşi constănţeni, dar şi pelerini veniţi din întreaga ţară, şi-au petrecut noaptea de duminică spre luni în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Constanţa, unde este depus spre închinare Brâul Maicii Domnului.

512 afișări
Imaginea articolului Mii de credincioşi se închină la Brâul Maicii Domnului

Mii de credincioşi se închina la Brâul Maicii Domnului (Imagine: Mediafax Foto)

Oamenii au stat la coadă ore întregi pentru pentru a se putea închina la veştmântul sfânt.

Măsurile de siguranţă luate de Jandarmerie şi Poliţie au fost aspre, pentru a ajunge la raclă credincioşii care au stat la coadă trecând prin mai multe filtre de jandarmi. Oamenii au stat liniştiţi la coadă, ştiind că au multe ore de aşteptat înainte de a ajunge să se închine la Brâul Maicii Domnului.

Racla a fost adusă duminică seară de la Mangalia, în procesiune, şi va sta la Catedrala din Constanţa până miercuri. Apoi, miercuri după-amiază, racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă în procesiune de la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" pînă la Biserica "Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena" din Constanţa, pe traseul Piaţa Ovidiu, strada Mircea cel Bătrân, Bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu, strada Călugăreni, strada Ştefan Mihăileanu. Brâul Maicii Domnului va rămâne la Biserica "Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena" din Constanţa până în dimineaţa zilei de 22 mai.

Arhiepiscopia Tomisului a primit în grijă, pentru o săptămână, Brâul Maicii Domnului, de la mănăstirea Kato Xenias, situată la 50 de kilometri de Volos - Grecia. Acesta a ajuns joi seară la Mangalia. Racla cu Brâul Maicii Domnului va fi dusă, joi, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar de acolo se va întoarce în Grecia.

Preşedintele Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, au mers, duminică, la Mangalia, la racla cu Brâul Maicii Domnului. Şeful statului şi soţia sa au aprins lumânări la biserica militară de garnizoană "Sfânta Maria", care a fost sfinţită de arhiepiscopul Tomisului Teodosie, duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici