Mii de oameni protestează la Palatul Parlamentului; Circulaţia parţial blocată - VIDEO

Mii de oameni protestează în faţa Parlamentului faţă de reducerea salariilor şi pensiilor, înaintea votului parlamentarilor asupra moţiunii de cenzură a cărei adoptare ar duce la căderea Guvernului.

119 afișări
Imaginea articolului Mii de oameni protestează la Palatul Parlamentului; Circulaţia parţial blocată - VIDEO

Mii de oameni protestează la Palatul Parlamentului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Poliţiştii rutieri au închis traficul şi pe un sens al Căii 13 Septembrie

Poliţiştii rutieri au închis, marţi la prânz, traficul autovehiculelor şi pe Calea 13 Septembrie, pe sensul dinspre Bulevardul Libertăţii spre Hotel Marriott, menţinând restricţia de circulaţie şi pe Bulevardul Izvor, a declarat, pentru MEDIAFAX, subcomisarul Daniel Piştea de la Brigada Rutieră.

Daniel Piştea a precizat că, iniţial, ambele sensuri de circulaţie de pe Calea 13 Septembrie au fost blocate, însă pe sensul de urcare (Marriott - Libertăţii) situaţia a revenit, în scurt timp, la normal.

Anterior, poliţiştii rutieri au închis Bulevardul Izvor, Daniel Piştea precizând măsura a fost dispusă pentru siguranţa cetăţenilor.

Ulterior, sindicaliştii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă pentru a protesta.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a spus că jandarmii au format baraje de ordine publică în jurul sindicaliştilor, precizând că forţele de ordine nu vor interveni pentru a-i îndepărta pe manifestanţi din stradă.

Protestatarii dau foc la manechinele cu numele membrilor Cabinetului Boc

Protestatarii au început să dea foc la manechinele cu numele membrilor Cabinetului Boc, ale preşedintelui Băsescu şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, pe care le-au purtat înfipte în ţepe negre, primele manechine distruse fiind cele ale premierului, şefului statului şi Robertei Anastase.

Aceştia au dat foc apoi manechinului având numele ministrului Radu Berceanu, pe care îl calcă în picioare, urmând apoi şi ceilalţi miniştri.

Aproximativ 40 de protestatari în roşu poartă ţepe în care au înfipt manechine cu numele miniştrilor

Protestatarii poartă pelerine şi coifuri roşii, au feţele acoperite cu eşarfe roşii şi cu ochelari de soare, ţinuta lor amintind de cea a Ku Klux Klan-ului.

Pe manechinele negre sunt scrise numele premierului Emil Boc şi ale miniştrilor Mihai Şeitan, Elena Udrea, Sebastian Vlădescu, Adriean Videanu, Vasile Blaga, Daniel Funeriu şi Radu Berceanu, pecum şi al preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi şefului statului.

Aceştia strigă "Locul lui Băsescu, lângă Ceauşescu". Ei s-au recomandat ca fiind reprezentanţi ai tinerilor revoluţionari din Prahova, însă surse din Jandarmeria Capitalei spun că ar fi membri ai organizaţiei "Noii Golani".

Protestatarii din zona Izvor au scris pe stradă mesaje împotriva guvernanţilor

Mai multe persoane care protestează la intrarea spre Camera Deputaţilor de la Izvor au scris pe stradă, cu vopsea, mesaje împotriva guvernanţilor, cărora le transmit că nu îi conduc şi nu îi reprezintă şi că "ignoranţa educă prostia".

Aceştia au scris pe stradă, cu vopsea albă, "Ignoranţa educă prostia" şi "Voi nu ne conduceţi, voi nu ne reprezentaţi, voi sunteţi nişte căcaţi".

Treisprezece persoane au primit îngrijiri medicale până la 12.30

Treisprezece persoane care protestează la Palatul Parlamentului au avut nevoie de îngrijiri medicale, marţi, până la ora 12.30, două dintre acestea fiind transportate la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), una având hipertensiune arterială şi alta care a leşinat.

Protestatarii încearcă din nou să forţeze intrarea în Parlament şi se îmbrâncesc cu jandarmii

Protestatarii au încercat din nou să rupă cordonul de jandarmi pentru a intra în curtea dinspre Camera Deputaţilor, s-au îmbrâncit cu jandarmii în care au aruncat cu sticle cu apă şi au spart un monitor pe care urmăreau dezbaterea moţiunii.

Protestatarii se îmbrâncesc cu forţele de ordine care încearcă să menţină cordonul, ei fiind la doar câţiva metri de poarta Parlamentului.

Jandarmii aflaţi în curtea Palatului Parlamentului s-au grupat în dispozitiv şi au format un lanţ în interior, în dreptul porţii de acces.

Oamenii se calcă în picioare, iar unii dintre ei au căzut, o femeie fiind scoasă din mulţime de forţele de ordine.

Ei aruncă cu sticle cu apă în jandarmi.

Sindicaliştii au aruncat chiar cu mai multe sticle spre un monitor unde urmăreau discursul din Parlament al premierului Emil Boc, iar monitorul s-a spart.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, a spus, pentru MEDIAFAX, că va fi suplimentat numărul de jandarmi dacă va fi nevoie, el precizând că sunt pregătite echipaje de rezervă.

Video stirileprotv.ro

Alte sute de sindicalişti au venit la Parcul Izvor, oamenii huiduie în timpul discursului lui Boc

Sindicaliştii aflaţi în Parcul Izvor s-au adunat în jurul celor două monitoare mari amplasate în zonă pentru a urmări discursul din Parlament al premierului Emil Boc, oamenii huiduind şi strigând "Hoţii", în zona respectivă venind sute de persoane de la Instititutul Naţional de Statistică.

Cele câteva sute de persoane care s-au alăturat protestatarilor din Parcul Izvor au venit pe jos din zona Instititutului Naţional de Statistică.

Ei au umbrele şi pancarte pe care sunt scrise mesaje împotriva Guvernului şi a măsurilor de reducere a pensiilor şi a salariilor.

Dintre cele câteva sute de persoane, marea parte sunt pensionari din Teleorman, de la CNSLR-Frăţia Teleorman, de la Federaţia "Spiru Haret", de la FSLI şi CNS Meridian.

Oamenii s-au adunat cu steaguri în jurul monitoarelor şi au încercat să urmărească discursul din Parlament al premierului Emil Boc, huiduie, fluieră şi strigă "Hoţii!".

Protestatarii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă, Poliţia a închis Bulevardul Izvor

Protestatarii au rupt lanţul uman format în jurul Parlamentului şi au ieşit în stradă, mai multe maşini şi autobuze blocate printre sindicalişti fiind obligate să întoarcă, în urma acţiunii Poliţia Rutieră închizând Bulevardul Izvor pentru siguranţa cetăţenilor.

Subcomisarul Daniel Piştea de la Brigada de Poliţie Rutieră- Bucureşti, a declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii au închis Bulevardul Izvor pentru siguranţa cetăţenilor, astfel că sindicaliştii au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă pentru a protesta.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a spus că jandarmii au format baraje de ordine publică în jurul sindicaliştilor, precizând că forţele de ordine nu vor interveni pentru a-i îndepărta pe manifestanţi din stradă.

El a precizat că recomandă şoferilor să evite zona Palatului Parlamentului, dinspre Parcul izvor, unde între 500 şi 800 de persoane au blocat strada într-o acţiune spontană.

Porţiunea din zona intrării spre Camera Deputaţilor este plină de oameni, forţele de ordine fiind obligate să inchidă circulaţia, iar maşinile surprinse în trafic în zonă fiind întoarse din drum.

După ce oamenii au ieşit în stradă, un cordon format din aproape 40 de forţe de ordine au blocat strada în dreptul intrării în Camera Deputaţilor, astfel că manifestanţii sunt acum pe carosabil dar separaţi unii de alţii prin cordonul de jandarmi.

Protestatarii strigă "Intrăm peste ei" şi "Revoluţie".

Lanţul uman rupt în urma unui incident legat de fotografia lui Traian Băsescu

Lanţul uman de la Palatul Parlamentului s-a rupt după ce mai mulţi protestatari s-au certat pe o fotografie a lui Traian Băsescu, iar o femeie a reuşit să ia această poză, pe care a rupt-o şi apoi i-a dat foc.

Un bărbat care protesta în zona Parcului Izvor avea asupra lui o fotografie a preşedintelui Traian Băsescu, poză pe care era scris un mesaj împotriva acestuia.

O femeie aflată în apropiere a vrut să îi ia fotografia, iar bărbatul s-a opus, moment în care au intervenit şi alte persoane, dar şi jandarmi.

Femeia a reuşit să smulgă fotografia din mână bărbatului, a rupt-o şi i-a dat foc, moment în care protestatarii aflaţi în zonă au rupt lanţul uman şi au ieşit în stradă.

Protestatari: Dacă nu trece moţiunea, intrăm peste ei

Protestatarii au început să ameninţe, strigând că dacă moţiunea nu trece, la ora 16.00, intră "peste parlamentari".

"Intrăm peste ei" strigă cele trei mii de persoane care au format lanţul uman în jurul Palatului Parlamentului.

Mai mulţi protestatari au forţat una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor

Sindicaliştii care protestează, marţi dimineaţă, la una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor au încercat să forţeze poarta de acces, trăgând de gard şi aruncând cu apă în jandarmii şi poliţiştii care păzesc zona din curtea instituţiei.

Câţiva protestatari s-au grupat în faţa porţii, de care au început să tragă pentru a forţa intrarea, strigând la forţele de ordine. Nemulţumiţi că nu au reuşit forţarea porţii de acces, sindicaliştii au scos sticle cu apă, cu care i-au stropit pe jandarmii şi poliţiştii aflaţi în curtea instituţiei.

Incidentul a fost stins la scurt timp de la declanşare, protestatarii renunţând la acţiune.

La intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor protestează sindicalişti de la CNSLR Frăţia şi BNS, dar şi alte persoane care s-au alăturat mitingului organizat de confederaţii.

Mii de sindicalişti au format lanţul uman în zona Parcului Izvor, sute de bucureşteni îi urmăresc

În lanţul uman s-au adunat deja sindicalişti din diferite federaţii, fiind prezenţi funcţionari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajaţi de la Poşta Română.

Oamenii sunt veniţi din toate judeţele ţării, ei având pancarte pe care sunt scrie numele sindicatului pe care îl reprezintă şi zona în care activează.

Protestatarii au bannere pe care scrie "Jos dictatorul, jos Guvernul", "Opriţi genocidul", "Dacă nu votaţi cu noi, sunteti egali cu un gunoi", "Demisia" şi strigă "Jos Guvernul Boc" şi "Ruşine să vă fie".

Sute de persoane stau de partea cealaltă a trotuarului, la Parcul Izvor, urmărind acţiunea sindicaliştilor sau încercând să li se alăture.

În zona Parcului Izvor se circulă cu dificultate, mai mulţi poliţişti dirijând traficul.

La capătul lanţului uman sunt aproximativ 20 de jandarmi şi mai multe maşini de intervenţie ale Jandarmeriei.

Mii de oameni s-au adunat, marţi, la Palatul Parlamentului, unde urmează să fie dezbătută şi votată moţiunea de cenzură. Protestatarii scandează "Votaţi moţiunea", "Jos Guvernul", "Jos Băsescu" şi împart flyere pe care sunt scrise mesaje de îndemnare la votare în favoarea moţiunii.

Grupuri de sindicalişti continuă să vină la Palatul Parlamentului, la cele trei puncte de protest, de la Parcul Izvor, Calea 13 Septembrie şi cea de la intrarea aflată în intersecţia bulevardelor Naţiunilor Unite şi Libertăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici