Mii de pelerini s-au înghesuit la canonizarea Sf. Irodion şi sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Lainici - VIDEO

Peste 5.000 de pelerini au participat, duminică, la slujba de canonizare a Sfântului Irodion şi la sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Lainici, ceremonia religioasă fiind oficiată de Patriarhul Daniel.

1188 afișări
Imaginea articolului Mii de pelerini s-au înghesuit la canonizarea Sf. Irodion şi sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Lainici - VIDEO

Mii de pelerini s-au înghesuit la canonizarea Sf. Irodion şi sfinţirea noii biserici a Mănăstirii Lainici

Peste 5.000 de persoane au mers, duminică, la Mănăstirea Lainici din Defileul Jiului, pentru a asista la ceremonia de sfinţire a noii biserici şi la canonizarea Sfântului Irodion, fost stareţ al mănăstirii, între participanţi fiind şi liderul PSD, Victor Ponta, şi soţia sa, Daciana Sârbu.

Oamenii au asistat, timp de mai multe ore, la slujba religioasă oficiată de Patriarhul Daniel, împreună cu mitropoliţii Ardealului, Olteniei şi Moldovei şi alţi ierarhi.

După oficierea slujbei de sfinţire a noii biserici a mănăstirii, a cărei construcţie a început după 1990, a avut loc slujba de canonizare a Sfântului Irodion, racla cu moaştele acestuia fiind apoi depusă în interiorul mănăstirii, unde va rămâne.

Organizatorii au pregătit pentru pelerini mii de sarmale, fasole cu costiţă, ouă roşii şi cozonaci, masa fiind pregătită pentru 10.000 de persoane. Participanţii au mâncat în corturi special amenajate pe malul Jiului, în imediata apropiere a Mănăstirii Lainici.

Ordinea publică a fost asigurată de peste 150 de poliţişti şi jandarmi, aceştia fiind nevoiţi de mai multe ori să formeze cordoane pentru a bloca accesul haotic al pelerinilor în biserică şi să îi îndemne pe oameni la calm. De altfel, ieşirea pelerinilor din noua biserică s-a făcut prin altar, accesul credincioşilor fiind permis la sfinţirea lăcaşului de cult.

Din cauza aglomeraţiei, mai multe persoane au fost scoase pe braţe din mulţime.

Mănăstirea Lainici avea o biserică veche, din lemn, iar de acum există şi o construcţie nouă, sfinţită duminică.

Moaştele Cuviosului Irodion Ionescu erau îngropate în curtea Mănăstirii Lainici din Defileul Jiului. Acesta a fost stareţul Mănăstirii Lainici în perioada 1852-1900, iar rămăşiţele sale pământeşti au fost descoperite în anul 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici