Mii de studenţi marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România

Mii de studenţi marocani din Ucraina ar putea continua studiile la universităţi din România, a anunţat joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei întâlniri cu omologul său din Maroc.

254 afișări
Imaginea articolului Mii de studenţi marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România

Mii de studenţi marocani din Ucraina ar putea continua studiile în România

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, s-a întâlnit joi cu omologul său marocan, Abdellatif Miraoui.

Cu acest prilej, a fost semnat Memorandumul de cooperare între Ministerul Educaţiei din România şi Ministerul Învăţământului Superior, al Cercetării Ştiinţifice şi Inovării din Regatul Maroc. Obiectivele stabilite de cele două ministere vizează „promovarea cooperării interuniversitare, mobilitatea studenţilor, a profesorilor şi a cercetătorilor din universităţi, sprijinirea predării limbii şi culturii celor două ţări şi organizarea de întâlniri, activităţi şi conferinţe comune”.

De asemenea, miniştrii au discutate despre opţiunile de continuare a studiilor în universităţile din România de către cei aproape 5.000 de cetăţeni marocani care provin din instituţiile de învăţământ superior din Ucraina.

„În acest sens, având în vedere cadrul legislativ promovat de Ministerul Educaţiei în sprijinul persoanelor refugiate din Ucraina, universităţile româneşti prezente şi-au exprimat deschiderea pentru a primi la studii cetăţeni marocani înmatriculaţi în universităţi din Ucraina care îndeplinesc criteriile şi procedurile decise la nivelul fiecărei instituţii de învăţământ superior din România. Pentru a facilita acest proces, s-a subliniat necesitatea unei campanii de informare în rândul studenţilor marocani refugiaţi din Ucraina pe tema locurilor disponibile pe ani de studii şi specializări, criteriilor aplicabile mobilităţii academice, procedurilor pentru depunerea dosarelor, precum şi a calendarului stabilit pentru acest proces”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

La întâlnire au participat şi reprezentanţii ai unor universităţi şi instituţii de educaţie din România şi Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
studenţi,
marocani,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici