Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti îşi petrec vacanţa de Crăciun pe staţiunile de pe Valea Prahovei, foarte mulţi dintre aceştia luând cu asalt pârtiile din Azuga, Buşteni, Sinaia şi Predeal, unde condiţiile pentru schiat sunt foarte bune.

1 afișare
Imaginea articolului Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei

Mii de turişti îşi petrec vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei

În Azuga, Buşteni şi Sinaia cu greu se mai găseşte un loc de cazare, foarte mulţi dintre turişti rezervându-şi camere în hoteluri, vile şi pensiuni încă din lunile septembrie şi octombrie.

Turiştii au început să se îndrepte către staţiunile de pe Valea Prahovei încă de vineri, mulţi dintre ei profitând de faptul că luni au zi liberă pentru a-şi petrece câteva zile de vacanţă la munte.

Potrivit şefului pârtiei Calinderul din Buşteni, Mihai Dobre, aproximativ 500 de turişti se aflau duminică, la ora prânzului, pe pârtie, profitând de faptul că stratul de zăpadă artificială măsoară 40-45 de centimetri, fiind foarte bun pentru schi.

Mihai Dobre a precizat că întrucât zăpada artificială este mai dură decât cea naturală, unii dintre turiştii veniţi pe pârtie au avut parte de mici accidente: mai mulţi turişti au suferit fracturi de claviculă şi mici contuzii în zona capului. Trei dintre acestea s-au petrecut duminică dimineaţa, iar alte cinci au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă. Sursa citată a precizat că nu este vorba despre accidente grave care să fi pus în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor.

Şi pârtiile din staţiunile Azuga şi Sinaia oferă condiţii excelente amatorilor de schi. Mulţi dintre schiorii experimentaţi preferă pârtia de mare altitudine Valea Dorului din Sinaia, dar sute de turişti se află în acest week-end şi pe pârtilee Cazacu şi Sorica din Azuga.

Turiştilor care nu au multă experientă în sporturile de iarnă, salvamonştii le recomandă foarte multă atenţie, iar administratorii pârtiilor îi sfătuiesc să folosească zonele de la baza pârtiilor care sunt mai puţin abrupte şi pezintă mai puţine pericole.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici