Militar american de la baza Mihail Kogălniceanu, rănit uşor în timpul unei aplicaţii

Un militar american de la baza Mihail Kogălniceanu, din Constanţa, a fost rănit uşor, luni dimineaţă, în timpul unei aplicaţii în poligonul de la Babadag, el fiind internat, în prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa.

72 afișări
Imaginea articolului Militar american de la baza Mihail Kogălniceanu, rănit uşor în timpul unei aplicaţii

Militar american de la baza Mihail Kogălniceanu, rănit uşor în timpul unei aplicaţii (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Ofiţerul de Relaţii Publice al Joint Task East Force, Manuela Stroescu, a declarat pentru MEDIAFAX că accidentul s-a petrecut, luni dimineaţă, în jurul orei 11.00, în Poligonul de la Babadag, din judeţul Tulcea, militarul american fiind rănit uşor, viaţa lui nefiind pusă nicio clipă în pericol.

Primele informaţii arată că rănirea militarului american a fost provocată de o grenadă care a explodat în apropierea acestuia.

La ora transmiterii acestei ştiri, soldatul american se află deja la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde este supus unor investigaţii medicale de specialitate.

Manuela Stroescu a mai declarat că, potrivit documentelor semnate între oficialii Ministerelor Apărării american şi român, date despre identitatea rănitului nu pot fi făcute publice decât cu acceptul lui şi al conducerii Bazei americane de la Mihail Kogălniceanu.

Militarii români şi americani participă la exerciţiul "Joint Task Force - East Rotation - 2009", care a început marţi, 11 august, la Poligonul Babadag din judeţul Tulcea, în vederea executării unui antrenament în comun.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici