Militar care a împuşcat un câine, condamnat să muncească la Inspectoratul Şcolar

Un militar din Constanţa, care a împuşcat un câine, a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare şi să muncească în folosul comunităţii la Inspectoratul Şcolar sau la Agenţia Judeţeană de Ocupare şi Formare.

1602 afișări
Imaginea articolului Militar care a împuşcat un câine, condamnat să muncească la Inspectoratul Şcolar

Militar care a împuşcat un câine, condamnat să muncească la Inspectoratul Şcolar

Plutonierul Marian Liviu Apostol şi-a recunoscut fapta, în baza unui acord de recunoaştere încheiat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Cazul a fost judecat de Tribunalul Militar Bucureşti, care a decis ca bărbatul, militar în cadrul U.M. 02151 Ovidiu, cercetat pentru practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, rănire sau schingiuire a animalelor şi de uz de armă fără drept, să fie condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare.

„Stabileşte inculpatului pedeapsa de un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept. (...) Stabileşte inculpatului pedeapsa de 5 (cinci) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de rănire a sau schingiuire a animalelor. (...) Stabileşte inculpatului pedeapsa de 4 (patru) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive. (...) Constată că faptele săvârşite se află în concurs formal şi (...) aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de un an închisoare, la care adaugă un spor de trei luni închisoare reprezentând o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite. (...) Amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în decizia din 31 decembrie 2019 a Tribunalului Militar Bucureşti.

Pe durata termenului de supraveghere, militarul trebuie să facă muncă voluntară timp de 60 de zile, în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa sau a Agenţiei Judeţene de Ocupare şi Formare.

Militarul din cadrul U.M. 02151 Ovidiu a fost acuzat că în 2016 a împuşcat de la geamul apartamentului său un câine aflat pe o stradă din Constanţa. Deşi iniţial a negat faptele, apoi a recunoscut, mai ales că expertiza balistică îl incrimina direct.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici