Militar de pe Fregata Regele Ferdinand, găsit mort pe o plajă din Burgas

Un maistru militar din echipajul Fregatei Regele Ferdinand, aflată în misiune în Bulgaria, a murit, sâmbătă, în timp ce se afla pe o plajă din oraşul Burgas, legiştii stabilind că bărbatul a făcut un stop cardiac.

189 afișări
Imaginea articolului Militar de pe Fregata Regele Ferdinand, găsit mort pe o plajă din Burgas

Militar aflat în misiune pe Fregata Regele Ferdinand, găsit mort pe o plajă din Burgas (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Navale, transmis duminică seară, la apelul de seară din 12 iulie pe Fregata Regele Ferdinand, acostată în portul bulgăresc Burgas, s-a constatat lipsa maistrului militar.

Membrii echipajului au încercat să-l contacteze pe telefonul mobil, dar bărbatul nu a răspuns. În scurt timp, la bord au sosit reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră din Bulgaria, care au anunţat descoperirea unui cadavru pe plaja din Burgas, iar documentele găsite asupra sa indicau că ar fi vorba de militarul român. Medicul de la bordul fregatei şi un ofiţer s-au deplasat la faţa locului şi au identificat trupul neînsufleţit ca fiind al maistrului principal Valeriu Toma.

În urma primelor cercetări efectuate de către poliţiştii bulgari a reieşit că militarul avea asupra lui banii şi documentele personale. În urma necropsiei, specialiştii bulgari au stabilit că Valeriu Toma a decedat în urma unui stop cardiac.

Şeful Statului Major al Forţelor Navale a decis constituirea unei comisii pentru cercetarea acestui eveniment şi a dispus măsuri pentru repatrierea trupului neînsufleţit.

Valeriu Toma avea 42 ani, era căsătorit şi avea o fată de 16 ani.

Fregata Regele Ferdinand participă, în perioada 8-19 iulie, la exerciţiul "Breeze/Certex 08", care are loc în portul Burgas, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale din vestul Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici