Militarii ajută populaţia din zonele afectate de inundaţii

Detaşamente de militari din Brigada 15 Mecanizată Iaşi şi din Brigada 4 Logistică Dej acţionează duminică, în conformitate cu dispoziţiile conducerii Ministerului Apărării, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale, pentru limitarea efectelor inundaţiilor, informează MAp.

54 afișări
Imaginea articolului Militarii ajută populaţia din zonele afectate de inundaţii

Militarii ajută populaţia din zonele afectate de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, în zona localităţii Rădăuţi, judeţul Suceava, camioane DAC ale Ministerului Apărării transportă apă pentru persoanele sinistrate şi asigură corturi militare pentru cazarea persoanelor evacuate, iar în zona localităţilor Blăgeşti, Răchiteni, Paşcani, din judeţul Iaşi, militarii continuă misiunea de ajutorare a persoanelor, evacuare a bunurilor şi de consolidare a digurilor.

De asemenea, elicoptere ale Forţelor Aeriene Române continuă în Maramureş misiunile de evacuare a persoanelor şi de transport al alimentelor pentru populaţia afectată de inundaţii.

Secretarul de stat în Ministerul Apărării Corneliu Dobriţoiu şi amiralul Gheorghe Marin, şeful Statului Major General, îl însoţesc pe premierul Călin Popescu Tăriceanu în vizita de lucru în zonele afectate de inundaţii, pentru evaluarea situaţiei şi stabilirea măsurilor ce se impun.

În urma şedinţei de duminică a Comitetului operativ pentru situaţii de urgenţă, în care au fost analizate efectele inundaţiilor din ultimele zile, s-a stabilit ca Ministerul Apărării să participe în continuare la sprijinirea populaţiei afectate de inundaţii, în special din zonele apropiate municipiilor Paşcani şi Roman, precum şi la consolidarea şi supraînălţarea digurilor de pe râul Siret.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici