Militarul român aflat în elicopterul prăbuşit în judeţul Braşov era căpitan la Unitatea de la Boboc

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat luni seară într-un comunicat remis MEDIAFAX că, alături de şase militari israelieni, la bordul elicopterului prăbuşit în judeţul Braşov se afla căpitanul Ştefan Claudiu Dragnea, de 31 de ani, încadrat la SMFA.

219 afișări
Imaginea articolului Militarul român aflat în elicopterul prăbuşit în judeţul Braşov era căpitan la Unitatea de la Boboc

Militarul român aflat în elicopterul prăbuşit în judeţul Braşov era căpitan la Unitatea de la Boboc (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

De asemenea, MApN susţine că operaţiunile de căutare-salvare a membrilor echipajului elicopterului militar israelian prăbuşit în zona Fundata-Zărneşti judeţul Braşov continuă în această noapte dar operaţiunile sunt îngreunate de condiţiile meteo nefavorabile şi de terenul muntos accidentat.

La căutări participă salvamontişti, jandarmi montani şi un detaşament de vânători de munte din Brigada 2 Vânători de Munte, potrivit MApN.

În comunicat se arată că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, urmăreşte desfăşurarea operaţiunii de căutare-salvare, fiind în legătură permanentă cu şeful echipei militare.

MApN a anunţat, luni seară, că un elicopter israelian de tip CH 53 care avea la bord şase militari israelieni şi unul român a pierdut legătura radio cu centrul de Raportare Control al exerciţiului aerian, ulterior "epava" aparatului de zbor fiind localizată din aer în zona Fundata - Zărneşti. La bordul elicopterului se aflau şase militari israelieni şi un militar român.

Jandarmii montani din Braşov şi Dâmboviţa au început, luni seară, căutările elicopterului prăbuşit în zona Fundata - Zărneşti, pe teritoriul judeţului Braşov.

Şeful Serviciului Salvamont Bran, Fănică Boboc, a declarat luni seară că echipele de salvamontişti nu au reuşit, până la lăsarea întunericului, să ajungă foarte aproape de epava elicopterului prăbuşit, însă căutările vor fi reluate marţi dimineaţă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în zona unde s-a prăbuşit elicopterul israelian plouă şi este ceaţă densă.

Surse militare declaraseră pentru corespondetul MEDIAFAX că militarul român care s-a aflat alături de alţi şase militari israelieni în elicopterul prăbuşit, luni după-amiază, în zona Fundata - Zărneşti este căpitan la Unitatea de la Boboc, din judeţul Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici