Militarul şi ceilalţi trei bărbaţi din Olt suspectaţi de viol au fost arestaţi

Militarul de la baza din Deveselu şi ceilalţi trei bărbaţi din Olt suspectaţi că au violat o tânără, în luna iunie, au fost arestaţi, miercuri, de judecătorii Tribunalului Bucureşti, decizia nefiind definitivă.

236 afișări
Imaginea articolului Militarul şi ceilalţi trei bărbaţi din Olt suspectaţi de viol au fost arestaţi

Militarul şi ceilalţi trei bărbaţi din Olt suspectaţi de viol au fost arestaţi

Soldatul Răzvan Ionuţ Negreţ, Valentin Ionuţ Ionescu, Florin Codruţ Ionescu şi Marian Alexandru Feleşco au fost arestaţi pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti, instanţa admiţând propunerea procurorilor militari.

Cei patru tineri pot contesta decizia magistraţilor.

Procurori Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au dispus, marţi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Răzvan Ionuţ Negreţ, soldat la o unitate militară din judeţul Dolj, Ionuţ Valentin Ionescu, Florin Codruţ Ionescu şi Marian Alexandru Feleşco, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, potrivit unui comunicat al Parchetului instanţei supreme.

Totodată, magistraţii au dispus reţinerea celor patru inculpaţi şi au propus arestarea preventivă a acestora.

Potrivit procurorilor, în noaptea de 14 spre 15 iunie, pe un câmp din apropierea municipiului Caracal, inculpaţii, prin constrângerea victimei R.V., au întreţinut cu aceasta raporturi sexuale.

Dosarul, aflat iniţial la Parchetul Judecătoriei Caracal, a fost înaintat Parchetului Militar Bucureşti.

Tânăra a depus plângere la Poliţie în 16 iunie, ea spunându-le anchetatorilor că mergea la o întâlnire, alături de o prietenă, când s-a întâlnit cu un cunoscut din Deveselu, care s-a oferit să le ducă cu maşina, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţie. Ulterior, bărbatul ar fi oprit maşina în câmp şi, împreună cu trei prieteni pe care i-a chemat acolo, printre care şi militarul, ar fi violat-o pe tânără.

Tânăra care i-a acuzat pe cei patru bărbaţi că ar fi violat-o s-a constituit parte civilă în cauză pentru suma de 100.000 de euro, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul acesteia, Cătălin Stan.

Avocatul a mai menţionat că niciunul din cei patru inculpaţi nu şi-a recunoscut faptele.

Consiliul Superior al Magistraturii anunţa, în 27 iulie, că a sesizat Inspecţia Judiciară în acest caz, în vederea identificării cauzei şi efectuării de verificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici