Militarul ucis în Afganistan a fost înmormântat

Sublocotenentul post-mortem Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, a fost înmormântat, joi după-amiază, pe Aleea Eroilor din cimitirul Flămânda din Câmpulung Muscel, în prezenţa a peste două sute de persoane.

43 afișări
Imaginea articolului Militarul ucis în Afganistan a fost înmormântat

Militarul ucis în Afganistan a fost înmormântat (Imagine: Mediafax Foto)

După slujba de pomenire, care a durat două ore şi a fost oficiată de un sobor de şase preoţi, doar în prezenţa familiei şi a prietenilor, sicriul a fost purtat pe braţe de opt militari ai Batalionului 30 Dragoslavele, de la Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului şi până la Aleea Eroilor.

Un pluton format din 15 soldaţi a tras focuri de armă înainte ca sicriul cu corpul neînsufleţit să fie coborât în groapă, iar o gardă militară de la Unitatea de Vânători de Munte din Curtea de Argeş a prezentat onorul.

"A fost o zi dureroasă pentru noi toţi, rude şi colegi ai lui Dragoş, este un erou care şi-a dat viaţa pentru ţară. Noi îl aşteptam să vină sănătos acasă, dar s-a întâmplat să fie altfel. Dumnezeu să-l odihnească-n pace”, a declarat maior Dorin Cotea, reprezentantul Batalionului 30 Dragoslavele din Câmpulung Muscel, din care făcea parte militarul.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al sublocotenetului post-mortem Dragoş Traian Alexandrescu, mort în Afganistan, a ajuns, miercuri noaptea, la Câmpulung Muscel, fiind aşteptat de peste 300 de persoane - membri ai familiei, rude, prieteni şi colegi.

Cortegiul funerar cu sicriul în care se afla trupul militarului ucis în teatrul de operaţiuni din Afganistan s-a deplasat pe traseul Craiova - Slatina - Piteşti şi a ajuns, după aproape şase ore, la Biserica Sf. Nicolae din Câmpulung Muscel, unde şase preoţi au ţinut o slujbă de pomenire. Ulterior, cortegiul funerar a ajuns la domiciliul militarului decedat, în cartierul Rotunda, pe strada Erou Costel Constantinescu.

La Câmpulung Muscel este prezent şi Viorel Alexandrescu, fratele militarului ucis, care a venit din Afganistan cu avionul cu care a fost adus trupul neînsufleţit al sublocotenentului. Viorel Alexandrescu este subofiţer sanitar şi făcea parte din aceeaşi unitate cu Dragoş Traian Alexandrescu, cei doi fiind împreună în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Aeronava Hercules C 130 cu trupul neînsufleţit al militarului român ucis în Afganistan, în 31 august, în timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 (Qalat - Kabul), a aterizat, miercuri, în jurul orei 16.00, pe Aeroportul Militar din Craiova.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici