Minerii de la Petrila au reînceput, joi, lucrul în subteran

Minerii de la exploatarea minieră Petrila din Valea Jiului au reînceput programul normal de lucru, joi dimineaţă, ei reintrând în subteran la schimbul întâi, după aproape două săptămâni de sistare a activităţii din cauza exploziei de la mijlocul lunii noiembrie.

9 afișări
Imaginea articolului Minerii de la Petrila au reînceput, joi, lucrul în subteran

Minerii de la Petrila au reînceput, joi, lucrul în subteran (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul general al Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani, Daniel Surulescu, a declarat, joi, că minerii de la Petrila au început munca "fără probleme".

Potrivit reprezentanşilor CNH, în cursul nopţii de miercuri spre joi o comisie de specialişti în domeniul minier a inspectat toate locurile de muncă, fiind verificate toate lucrările active din subteran.

"În urma verificărilor făcute, comisia de experţi a decis reînceperea activităţii în subteranul minei Petrila, aceasta făcându-se fără probleme”, a declarat Surulescu.

Activitatea în subteranul minei Petrila a fost sistată imediat după exploziile care au avut loc în data de 15 noiembrie, în urma cărora 13 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 13 au fost răniţi.

Unul dintre minerii răniţi a murit, la începutul acestei săptămâni, la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Pentru toată perioada în care activitatea la mină a fost oprită, minerii vor primi, conform unei decizii a membrilor consiliului de administraţie al CNH, salariul de bază şi sporul de vechime.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici