Minerii de la Vulcan şi Lonea refuză să intre în subteran, nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă. Aceştia au renunţat la protest după două ore

Aproximativ două sute de mineri de la minele Vulcan şi Lonea, sucursale ale Complexului Energetic Hunedoara, au refuzat, joi, să intre în subteran, nemulţumiţi că nu au primit de la angajator tichetele de masă, transmite corespondentul MEDIAFAX. Cei aproximativ două sute de mineri de la minele Vulcan şi Lonea au renunţat la protest după două ore.

212 afișări
Imaginea articolului Minerii de la Vulcan şi Lonea refuză să intre în subteran, nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă. Aceştia au renunţat la protest după două ore

Minerii de la Vulcan şi Lonea refuză să intre în subteran, nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă

Minerii din schimbul al doilea de la minele Lonea şi Vulcan din Valea Jiului au refuzat să intre în subteran la schimbul al doilea. Ortacii ar fi trebuit să înceapă programul de lucru la ora 12.00, ceea ce ar fi presupus ca în jurul orei 11.00 să intre în subteran.

Reprezentantul sindical de la Mina Lonea, Vasile Păduraru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că minerii sunt nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă pe care ar fi trebuit să le încaseze în data de 15.

Păduraru a precizat că valoarea tichetelor diferă în funcţie de posturi, conform Contractului Colectiv de Muncă, un tichet având o valoare de circa 9 lei.

În plus, a spus Păduraru, minerii sunt nemulţumiţi şi pentru că administraţia a amânat negocierile pentru acordarea primelor de Crăciun pentru ziua de luni, dată la care Tribunalul Hunedoara va judeca solicitarea de intrare a CEH în insolvenţă.

Administraţia CEH spune că nu poate negocia cu sindicatele pentru că toate conturile sunt blocate, societatea energetică având posibilitatea de a plăti doar salariile.

În schimbul al doilea la minele Vulcan şi Lonea sunt aproximativ 200 de angajaţi.

Din CEH fac parte şi minele Livezeni şi Lupeni, aici activitatea desfăşurându-se normal.

Cei aproximativ două sute de mineri de la minele Vulcan şi Lonea, sucursale ale Complexului Energetic Hunedoara, care au refuzat, joi, să intre în subteran, nemulţumiţi că nu au primit de la angajator tichetele de masă, au renunţat la protest după două ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Minerii au intrat cu circa două ore întârziere în subteran, perioadă în care au purtat discuţii cu administraţia Complexului Energetic Hunedoara.

Potrivit reprezentanţilor minerilor, protestul de la cele două unităţi miniere a încetat, luni urmând să înceapă negocierile între liderii minerilor şi conducerea producătorului hunedorean de energie.

Minerii din schimbul al doilea de la minele Lonea şi Vulcan din Valea Jiului au refuzat să intre în subteran la schimbul al doilea, nemulţumiţi că nu au primit tichetele de masă pe care ar fi trebuit să le încaseze în data de 15 şi deoarece administraţia a amânat negocierile pentru acordarea primelor de Crăciun pentru ziua de luni, dată la care Tribunalul Hunedoara va judeca solicitarea de intrare a CEH în insolvenţă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici