Minerii surprinşi de un incendiu în subteranul Minei Zegujani au fost salvaţi

Minerii surprinşi, joi dimineaţă, de un incendiu izbucnit în subteranul Minei Zegujani, din judeţul Mehedinţi, au fost salvaţi, ei nefiind intoxicaţi cu fum, şi nici arşi.

128 afișări
Imaginea articolului Minerii surprinşi de un incendiu în subteranul Minei Zegujani au fost salvaţi

Minerii surprinşi de un incendiu în subteranul Minei Zegujani au fost salvaţi (Imagine din arhivă; Diana Bogdan/Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inpsectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cei patru mineri care mai rămăseseră în subteran au reuşit să iasă la suprafaţă "pe picioarele lor" şi nu au suferit nici intoxicaţii cu fum, şi nici arsuri, la ora transmiterii acestei ştiri incendiul fiind sub control, astfel că intervenţia pompierilor ISU nu a mai fost cerută, aceştia fiind însă pregătiţi să intervină în momentul în care li s-ar solicita acest lucru.

Mai mulţi salvatori minieri de la Staţia Centrală de Salvare din Petroşani fuseseră chemaţi să intervină, joi dimineaţă, la incendiul din mina Zegujani din Mehedinţi, însă un reprezentant al CNH Petroşani a declarat că acţiunea nu va mai avea loc în condiţiile în care cei patru mineri prinşi în subteran au fost scoşi la suprafaţă.

"Am fost solicitaţi să intervenim la o operaţiune de salvare minieră la exploatarea de la Zegujani, din judeţul Mehedinţi, unde a avut loc un foc de mină transformat în incendiu", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, directorul general al CNH, Constantin Jujan.

Potrivit sursei citate, de la Staţia Centrală de Salvare din Petroşani urmau să plece 16 salvatori profesionişti.

Şeful Serviciului de Securitate şi Sănătate în Muncă din cadrul CNH, Petre Drăgoescu, a declarat că acţiunea nu va mai avea loc, întrucât cei patru mineri blocaţi în subteran au fost scoşi şi sunt în viaţă.

Patru mineri au fost prinşi în subteran la mina Zegujani, din judeţul Mehedinţi, în urma unui incendiu care a izbucnit, joi dimineaţă, în jurul orei 5.10, la o galerie de evacuare a cărbunelui, un punct de lucru situat la un kilometru şi jumătate în subteran.

Un grup de 21 de mineri au reuşit să iasă la timp, prin fum, dar patru colegi ai lor rămăseseră blocaţi în subteran.

Din primele informaţii, incendiul s-ar fi produs, cel mai probabil, de la un scurtciruit la prima bandă transportatorare a cărbunelui de la punctul de lucru respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici