Ministerul a lansat licitaţia de manuale pentru clasele a I-a şi a II-a. Pricopie: Avem încă manuale din 1991

Ministerul Educaţiei a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, licitaţia pentru manuale destinate claselor a I-a şi a II-a, a anunţat ministrul de resort, Remus Pricopie, precizând că ultima licitaţie a fost iniţiată în 2006, iar în sistem sunt încă folosite şi manuale aprobate în 1991.

135 afișări
Imaginea articolului Ministerul a lansat licitaţia de manuale pentru clasele a I-a şi a II-a. Pricopie: Avem încă manuale din 1991

Ministerul a lansat licitaţia de manuale pentru clasele I şi II: Pricopie-avem încă manuale din 1991 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Avem, din păcate, în sistem manuale aprobate şi în 1991. Ultima licitaţie a fost în 2006. De data aceasta începem cu clasele unu şi a doua. E prima dată când facem licitaţia după Ordonanţa 34/2006 (privind achiziţiile publice-n.r.) şi licitaţie europeană, deci se respectă standardele europene", a spus ministrul în şedinţa de guvern.

În şedinţă, premierul Victor Ponta a solicitat ca licitaţia să fie cât mai transparentă şi să existe cât mai multă dezbatere publică în aşa fel încât "tot felul de aberaţii" constatate în manualele vechi să fie îndreptate.

Ponta a cerut totodată ca Ministerul Educaţiei să acorde asistenţă şi autorităţilor din Republica Moldova pentru manulalele de clasa a I-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici