Ministerul Agriculturii creşte ajutorul acordat fermierilor pentru comercializarea lânii

Ministerul Agriculturii anunţă că ajutorul de mimis acordat crescătorilor de ovine va creşte anul acesta, după ce a fost aprobată o hotărâre în şedinţa de Guvern de miercuri. Sprijinul financiar va creşte de la 1 leu la 2 lei pe kg, potrivit unui comunicat.

313 afișări
Imaginea articolului Ministerul Agriculturii creşte ajutorul acordat fermierilor pentru comercializarea lânii

„În Şedinţa Guvernului din 24 iulie 2019 a fost aprobată o Hotarâre care modifică şi completează HG nr.500/2017 privind aprobarea schemei «Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii»”, anunţă reprezentanţii MADR.

Prin acest act normativ se reglementează valoarea sprijinului financiar acordat crescătorilor de ovine pentru anul 2019, reprezentând ajutor de minimis, aceasta crescând de la 1 leu până la maximum 2 lei/kg de lână comercializată.

Acordarea schemei de minimis vizează menţinerea activităţii de creştere a ovinelor, stabilizarea veniturilor şi evitarea depopulării satelor şi conduce la diversificarea producţiilor obţinute în acest sector, prin valorificarea lânii.

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis, respectiv 30.000 mii lei, prevăzute de prezenta hotărâre, se asigură din bugetul repartizat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, cu încadrarea în bugetul aprobat Direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti pe anul 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici