Ministerul Apărării anunţă că amplasează un spital modular pe stadionul CFR din Timişoara

  • Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, marţi, că un spital modular va fi instalat în incinta stadionului CFR din Timişoara
  • Spitalul va fi folosit pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de COVID-19
  • Spitalul modular va conţine o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI
333 afișări
Imaginea articolului Ministerul Apărării anunţă că amplasează un spital modular pe stadionul CFR din Timişoara

Ministerul Apărării amplasează un spital modular pe stadionul CFR din Timişoara

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament va fi amplsat la Timişoara în incinta stadionului CFR.

„Începând cu miercuri, 22 aprilie, sunt planificate operaţiunile de transport al containerelor şi echipamentelor SMMIT de la Centrul Farmaceutic Zonal Sebeş către locaţia de instalare şi lucrări de amenajare genistică pentru pregătirea terenului. Ulterior, vor fi desfăşurate activităţile de instalare a tuturor elementelor componente ale facilităţii medicale, precum şi racordarea la utilităţi”, se arată în comunicat.

Spitalul modular va conţine o zonă medicală cu o capacitate de 56 de locuri, din care patru pentru ATI, şi este compus, printre altele, din unităţi de triaj, radiologie, sterilizare, laborator şi zonă de decontaminare. De asemenea, în zonă va fi instalat şi un modul de carantinare şi izolare, cu o capacitate de 120 de locuri.

Spitalul va funcţiona ca secţie de boli infecţioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, pentru tratarea cazurilor uşoare şi medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2, se mai arată în comunicatul MApN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici