Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: 120.000 de cartele preplătite au fost distribuite refugiaţilor din Ucraina

120.000 de cartele preplătite au fost distribuite refugiaţilor ucraineni pentru a le uşura acestora comunicarea cu cei rămaşi acasă sau cu rudele din alte ţări, a anunţat luni Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID).

228 afișări
Imaginea articolului Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării: 120.000 de cartele preplătite au fost distribuite refugiaţilor din Ucraina

La Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a avut loc o întâlnire cu operatorii de telefonie în vederea sprijinirii şi coordonării actorilor din sfera de activitate a Ministerului în ceea ce priveşte sprijinirea refugiaţilor din Ucraina.

Scopul este asigurarea pentru cetăţenii ucraineni a comunicării cu cei rămaşi în Ucraina, a găsirii sprijinului necesar în România şi a înlesnirii contactului cu rudele şi prietenii din ţările finale de destinaţie.

Reprezentanţii ministerului susţin că asigură redactarea cadrului legal care facilitează operatorilor de telecomunicaţii instalarea rapidă, cu caracter provizoriu şi în coordonare cu celelalte instituţii ale statului, de echipamente WiFi şi repetitoare de semnal prin care persoanele refugiate să aibă acces facil la comunicarea prin voce şi date.

„Cu sprijinul dumneavoastră trebuie să fim pregătiţi pentru orice scenariu, inclusiv prelungirea în timp a distribuţiei de cartele pre-pay în funcţie de evoluţia săptămânală a situaţiei la graniţe, suplimentar celor 120.000 deja alocate”, a afirmat Marcel Boloş, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării la întâlnirea cu operatorii de telefonie.

„Accesul nelimitat şi gratuit la date pentru atât de multe familii greu încercate înseamnă un considerabil efort financiar pentru care MCID în calitate de coordonator al acestei iniţiative va face demersuri către Comisia Europeană pentru identificarea resurselor financiare în vederea decontării cheltuielilor”, a adăugat ministrul.

Conform MCID, se are astfel în vedere diferenţa de tarifare între România şi Ucraina care poate fi până la 30 de ori mai mare decât cea internă, precum şi costurile convorbirilor persoanelor refugiate către terţe ţări de destinaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici