Ministerul de Interne, bilanţ copleşitor al minivacanţei: 7.400 şoferi vitezomani, 8.000 intervenţii IGSU/ La ce sumă se ridică amenzile

În minivacanţa de Paşte şi 1 Mai, pompierii au intervenit la 8.000 de solicitări, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la 4.500 de infracţiuni, fiind aplicate amenzi în valoare de 14 milioane de lei. Totodată, 7.400 de şoferi au depăşit viteza legală şi 229 au condus după ce au consumat alcool.

201 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Interne, bilanţ copleşitor al minivacanţei: 7.400 şoferi vitezomani, 8.000 intervenţii IGSU/ La ce sumă se ridică amenzile

Ministerul de Interne, bilanţ copleşitor al minivacanţei: Amenzi de 14 milioane de lei, 7.400 şoferi vitezomani şi 8.000 intervenţii IGSU

Peste 22.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au fost la datorie în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai., iar în această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite care să afecteze ordinea publică, arată MAI, printr-un comunicat de presă.

„În această perioadă pompierii au intervenit la peste 8.000 de solicitări, majoritatea (aproape 6.600) pentru situaţii în care a fost necesară acordarea de asistenţă medicală de urgenţă. De asemenea, s-a intervenit pentru stingerea a 400 de incendii, cauzele principale ale producerii acestora fiind focul în spaţii deschise (incendii de vegetaţie) şi coşuri de fum necurăţate sau defecte. Totodată, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au efectuat 92 de misiuni, fiind salvate 55 de persoane”, informează MAI.

Potrivit sursei citate, în minivacanţă, au fost sesizate aproape 4.500 de infracţiuni, iar pentru cele aproape 44.000 de contravenţii sesizate în această perioadă au fost aplicate sancţiuni în valoare de aproape 14.000.000 de lei.

Reprezentanţii ministerului mai spun că numărul accidentelor rutiere a scăzut, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Pentru încălcarea legislaţiei rutiere au fost aplicate peste 20.000 de sancţiuni, dintre care aproximativ 7400 pentru depăşirea limitei legale de viteză şi 229 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Aceste măsuri au dus la reducerea semnificativă a accidentelor rutiere. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut au fost înregistrate cu 24% mai puţine accidente, iar scăderea faţă de anul 2016 este de aproape 40%”, mai arată MAI.

Şi Jandarmeria Română a fost la datorie în această perioadă: au participat la peste 12.000 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, jandarmii montani intervenind şi pentru salvarea a 10 persoane.

De asemenea, angajaţi ai jandarmeriei se află în judeţul Călăraşi pentru a-i sprijini pe cei care au fost afectaţi de tornadă, ajutând la reconstrucţia caselor.

În această perioadă, peste 880.000 de persoane au intrat în România, iar aproape un milion au ieşit din ţară, mai spune sursa citată.

„Ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate efecte la nivelul a 5 judeţe (Arad, Caraş-Severin, Constanţa, Hunedoara, Timiş) şi în municipiul Bucureşti, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din case precum şi pentru degajarea copacilor şi elementelor de construcţie. Au fost avariate 4 autovehicule şi 4 acoperişuri de imobile. De asemenea, a fost afectate 1 drum naţional şi 5 drumuri judeţene”, mai arată reprezentanţii ministerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici