Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de şcoli cu risc seismic I ce vor fi consolidate

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a anunţat miercuri că a fost aprobată lista primelor 31 de şcoli cu risc seismic I, care vor fi consolidate de minister.

142 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de şcoli cu risc seismic I ce vor fi consolidate

Ministerul Dezvoltării a aprobat lista primelor 31 de şcoli cu risc seismic I ce vor fi consolidate

Astfel, vor fi consolidate seismic, reabilitate, modernizate şi eficientizate energetic 14 licee, 15 şcoli şi 2 grădiniţe încadrate în clasa de risc seismic I.

Finanţarea lucrărilor este asigurată de Ministerul Dezvoltării, iar primăriile pe raza cărora se află cele 31 de obiective răspund de modul în care sunt realizate aceste lucrări.

Pe perioada lucrărilor, beneficiarii trebuie să asigure spaţii pentru relocarea activităţilor sau alte modalităţi de desfăşurare a procesului educaţional, a menţionat ministrul Dezvoltării, care a specificat că nu trebuie întocmite documentaţii tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei şi a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanţarea va fi acordată urgent.

Contractele de finanţare se încheie pentru o perioadă de 3 ani.

Introducerea şcolilor în acest Program se face pe baza listelor transmise periodic de Ministerul Educaţiei, cuprinzând clădirile încadrate prin raport de expertiză tehnică în clasa de risc seismic RsI, comunicate de UAT-uri.

Clădirile sunt introduse în lista aprobată prin ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, urmând ca UAT-urile pe raza cărora se află aceste şcoli să-şi transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program. Netransmiterea acordului în termen de 5 zile de la aprobare (hotărâre a consiliului local/judeţean) atrage eliminarea beneficiarului din program, acesta urmând a fi reintrodus la momentul transmiterii avizului. Lista se va completa pe măsura comunicării acesteia de Ministerul Educaţiei şi se va aproba prin ordin al ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei”, a transmis Ministerul Dezvoltării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici