Ministerul Dezvoltării alocă 238 de miliane de lei clienţilor programului „Banca pentru Locuinţe”

Clienţii programului „Banca pentru Locuinţe” vor primi 238 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre 79.277 de beneficiari ai Programului de economisire-creditare în sistem colectiv pentru domeniul locativ, anunţă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

442 afișări
Imaginea articolului Ministerul Dezvoltării alocă 238 de miliane de lei clienţilor programului „Banca pentru Locuinţe”

Ministerul Dezvoltării alocă 238 de miliane de lei clienţilor programului „Banca pentru Locuinţe”

Potrivit ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, suma va fi plătită către clienţii BCR Banca pentru Locuinţe şi Aedificium Banca pentru Locuinţe. Banii reprezintă primele de la stat datorate pentru anii 2014-2022 şi astfel plăţile vor fi la zi, a mai spus ministrul.

Beneficiarii acestor prime sunt persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 de ani, care au încheiat contracte de economisire-creditare pe o perioadă de minimum 5 ani şi au justificat sumele economisite în scop locativ. Prima de stat este finanţată de Guvern prin bugetul Ministerul Dezvoltării şi este de maximum 250 de euro pentru fiecare an de economisire.

În perioada 2014-2022, plăţile nu au fost acordate din cauza existenţei unor acţiuni formulate în instanţă ca urmare a unor decizii ale Curţii de Conturi.

Sumele vor fi transferate către bănci în următoarele zile, urmând ca acestea să le vireze către beneficiari, a precizat Ministerul Dezvoltării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici