Ministerul Educaţiei a anunţat când va avea loc proba scrisă pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice

Proba scrisă pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice este programată să aibă loc miercuri, pe 17 iulie 2024, transmite Ministerul Educaţiei, care a publicat Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar.

1661 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei a anunţat când va avea loc proba scrisă pentru concursul naţional de ocupare a posturilor didactice

„A fost trimisă spre publicare în Monitorul Oficial Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar pentru anul şcolar 2024-2025. Important: Concursul naţional de ocupare a posturilor didactice de predare se organizează în condiţiile actuale – probă practică/inspecţie specială la clasă şi probă scrisă - până în anul şcolar 2027-2028 inclusiv”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Conform calendarului, proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice va avea loc pe 17 iulie 2024. Înscrierea candidaţilor va avea loc în perioada 8-17 mai 2024. Probele practice/orale şi inspecţiile speciale la clasă se vor desfăşura în perioada 29 mai – 28 iunie 2024.

„Pentru eficientizare şi debirocratizare înscrierile la etapele de mobilitate, transmiterea şi preluarea contestaţiilor se pot realiza şi electronic în sistem online, iar şedinţele de repartizare se pot organiza şi desfăşura şi online, conform procedurilor stabilite la nivelul ISJ/ISMB, candidaţii care au depus dosare de înscriere la etapele de mobilitate a personalului didactic de predare în învăţământul preuniversitar în ultimii 3 ani depun/transmit pentru înscrierea la aceste etape, la ISJ/ISMB/centrul de înscriere, cererea-tip însoţită doar de documente în completarea celor depuse în anii anteriori, dacă este cazul, în funcţie de solicitările ISJ/ISMB unde se depune cererea. Metodologia a fost pusă în acord cu prevederile noii Legi a învăţământului preuniversitar şi include precizări noi”, se menţionează în finalul postării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici