Ministerul Educaţiei anulează achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori cu o săptămână înainte de începerea şcolii. Vor ajunge măştile la timp la copii?

  • Ministerul Educaţiei vrea să achiziţioneze între 15 milioane şi 17 milioane de măşti de protecţie
  • Achiziţia măştilor a fost întreruptă deşi ele ar trebui să ajungă în şcoli pe 2 iunie
  • S-a demarat o altă procedură de achiziţie azi
3393 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei anulează achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori cu o săptămână înainte de începerea şcolii. Vor ajunge măştile la timp la copii?

Ministerul Educaţiei anulează achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori cu o săptămână înainte de începerea şcolii. Vor ajunge măştile la timp la copii?/ Foto: Profimedia

Ministerul Educaţiei a demarat o procedura de achiziţie a măştilor de protecţie în contextul epidemiei de COVID-19 şi în care sute de mii de elevi se vor întoarce la pregătire pentru examenele de admitere şi de bacalaureat, la şcoală, pe 2 iunie. 

Achiziţia de măşti pentru elevi şi profesori a fost anulată vineri pe 22 mai, cu 10 zile înainte ca elevii de clasa a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a să se întoarcă la şcoală pentru pregătirea pentru examene, informează Edupedu.ro.

Potrivit site-ului, ministerul a demarat o altă achiziţie azi, prin care încearcă să asigure măştile elevilor şi profesorilor care se întprc pe 2 iunie la şcoală.

Luminiţa Barcari, secretarul de stat pe învătăţamântul preuniveristar şi responsabil de achiziţie, a declarat pentru Eudpedu.ro că ministerul se străduieşte ca măştile să ajungă la beneficiari până pe 2 iunie.

Ar fi nevoie de minimum 15 milioane de măşti şi maximum 17 milioane.

De ce a eşuat procedura de achiziţie?

Ministrul Educaţiei Monica Anisie, citată de Edupedu.ro, a explicat că achiziţia a fost întreruptă vineri pe 22 mai pentru că cei care au venit cu oferta de licitaţie iniţial au spus că au pe stoc întreaga cantitate de măşti, 17 milioane de măşti, potrivit primului Caiet de sarcini, după care au anunţat că au 6 milioane de măşti, pentru ca la final să constatăm că din stocul pe care au anunţat că îl aveau nu există decât 1 milion 300 de măşti. Procedura a fost anulată vineri şi va fi reluată începând de astăzi.

Prima procedură de achiziţie pentru măşti a fost făcută târziu, la aproximativ o lună din momentul în care preşedintele Klaus Iohannis  Klaus Iohannis a anunţat că elevii din ani terminali se vor întoarce la şcoală pentru a se pregăti de examene.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici