Ministerul Educaţiei anunţă că elevilor li se va deconta transportul. Actul pe care trebuie să îl prezinte elevii pentru a beneficia de decontare

Ministerul Educaţiei anunţă că elevilor li se va deconta transportul, începând cu anul şcolar 2020-2021, când vor putea circula gratuit pe baza carnetului de elev. Ministerele implicate în acest demers vor elabora un act normativ.

5450 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei anunţă că elevilor li se va deconta transportul. Actul pe care trebuie să îl prezinte elevii pentru a beneficia de decontare

Ministerul Educaţiei anunţă că elevilor li se va deconta transportul. Actul pe care trebuie să îl prezinte elevii pentru a beneficia de decontare

Monica Anisie a avut, luni, o întâlnire de lucru pe tema asigurării transportului elevilor şcolarizaţi în altă localitate decât cea de domiciliu. La discuţie au participat Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, însoţiţi de echipele tehnice, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Elevilor şi ai Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

„Începând cu anul şcolar 2020-2021, elevii vor circula gratuit pe baza carnetului de elev, vizat de către unitatea şcolară, sens în care ministerele implicate vor elabora un proiect de act normativ”, este una dintre temele adoptate la discuţie, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Pe termen scurt, pentru a debloca situaţia decontării transportului elevilor, este necesară emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru a pune în concordanţă legislaţia cu decizia Curţii Constituţionale a României, care a statuat că decontarea pe „bază de abonament” este neconstituţională, deoarece creează o diferenţă de tratament juridic între elevii care pot prezenta abonament şi elevii care, din diferite motive obiective (de exemplu, lipsa transportului în comun), nu pot prezenta abonament, dar pot prezenta alte acte doveditoare.

„Ulterior, în termen de 30 de zile, se va elabora o Hotărâre de Guvern care să abroge HG 863/2016 pentru aprobarea metodologiei de calcul şi stabilirea tarifului maxim per kilometru aferent abonamentului de transport şi să prevadă noi tarife maximale”, mai arată sursa citată.

Elevii au confirmat participarea la întâlnirea de lucru de săptămâna viitoare, care are drept temă discutarea hotărârii de Guvern menite să abroge HG 863/2016, mai arată sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici