Ministerul Educaţiei anunţă eliminarea fişei de activitate lunară la profesori

Ministrul Rovana Plumb a decis eliminarea fişei de activitate lunară a profesorilor, urmând ca activităţile să fie evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ, anunţă ministerul Educaţiei.

777 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei anunţă eliminarea fişei de activitate lunară la profesori

Ministerul Educaţiei anunţă eliminarea fişei de activitate lunară la profesori

Ministrul interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, a semnat un ordin prin care învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor putea fi salarizaţi în regim de plata cu ora pentru cursurile care depăşesc numărul de ore prevăzute în planurile de învăţământ de la clasele cu predare în limba română.

În plus, a fost eliminată obligaţia ca învăţătorii/institutorii/profesorii pentru învăţământul primar de la clasele cu predare în limbile minorităţilor naţionale să desfăşoare activităţi didactice la clasă în acelaşi timp (în pereche) cu profesorii de specialitate care predau la clasele respective educaţia fizică, limbile moderne şi religia. Astfel, ei pot beneficia de acest timp pentru a-şi completa pregătirea metodico-ştiinţifică, anunţă ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

De asemenea, a fost stabilită ordinea în care se ocupă posturile didactice de predare/catedrele vacante şi rezervate în regim de plata cu ora.

"Pentru anul şcolar 2018-2019, rămân în vigoare prevederile Metodologiei-cadru privind mobilitatea personalului didactic, aprobată prin ordinul de ministru nr. 5485/13.11.2017, unde încadrarea în regim de plata cu ora este reglementată prin articolele 94-96", potrivit sursei citate.

Ministrul Rovana Plumb a decis, în acelaşi timp, să elimine fişa de activitate lunară, formular ce era cuprins în Anexa 3 a ordinului nr. 4165/24.07.2018, urmând ca activităţile să fie evidenţiate în condica de prezenţă a unităţii de învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici