Ministerul Educaţiei, autorizat că cumpere calculatoare pentru studiu individual în liceu

Ministerul Educaţiei a fost autorizat să încheie în acest an şi să deruleze contractul de achiziţie publică de calculatoare tip desktop pentru dotarea unităţilor de învăţământ liceal şi profesional de stat, care să fie folosite la domiciliu de elevi din clasele IX şi X, pentru studiu individual.

694 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei, autorizat că cumpere calculatoare pentru studiu individual în liceu

Ministerul Educaţiei, autorizat că cumpere calculatoare pentru studiu individual în liceu (Imagine: Mediafax Foto)

Sumele necesare achiziţionării de calculatoare tip desktop în 2009, în baza contractului de achiziţie publică de produse încheiat în 2008, vor fi asigurate prin bugetul Ministerului Educaţiei pe 2009, conform unei ordonanţe de urgenţă aprobate, miercuri, de Guvern.

În anul şcolar 2008-2009, unităţile în care de desfăşoară învăţământ liceal şi profesional vor fi dotate cu calculatoare astfel încât să poată asigura fiecărui elev din clasa a IX-a şi a X-a câte un aparat pe care să-l poată utiliza, la domiciliu, pentru studiu individual. În perioada 2009-2011, unităţile în care se desfăşoară învăţământ liceal şi profesional vor fi dotate cu calculatoare astfel încât să poată asigura fiecărui elev din clasa a IX-a câte un calculator.

Calculatoarele de tip desktop achiziţionate vor fi înregistrate în evidenţa unităţilor de învăţământ şi predate beneficiarilor pe bază de proces verbal. La sârşitul ciclului liceal, respectiv la finalizarea şcolii de arte şi meserii sau a anului de completare, în situaţia în care elevul nu continuă studiile liceale, precum şi în orice altă situaţie de plecare definitivă din unitatea şcolară, calculatoare se restituie unităţii şcolare.

Elevii beneficiază o singură dată de acordarea ajutorului tip desktop. Beneficiarii programului nu vor mai putea solicita ajutorul financiar în vederea achiziţionării unui calculator, prevăzut de Legea 269/2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici