Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să asigure condiţii optime la examene în zilele caniculare

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a solicitat inspectoratelor şcolare să ia toate măsurile în vederea asigurării condiţiilor optime pentru susţinerea examenelor naţionale, respectiv bacalaureat şi evaluarea de la clasa a VIII-a, în zilele caniculare.

307 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să asigure condiţii optime la examene în zilele caniculare

Ministerul Educaţiei cere inspectoratelor să asigure condiţii optime la examene în zilele caniculare (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

În acest sens, în centrele de examen şi de evaluare trebuie menţinut un sistem de ventilare corespunzător, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective.

De asemenea, este necesară asigurarea apei potabile pentru candidaţi şi membrii comisiilor, respectiv a asistenţei medicale pe toată durata desfăşurării probelor de examen, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, joi, de MECTS.

Comisiile Judeţene/a Municipiului Bucureşti vor monitoriza şi modul de desfăşurare a probelor de examen în cazul candidaţilor aflaţi în situaţii speciale şi care susţin aceste probe la domiciliu sau în spital, a mai precizat sursa citată.

Bacalaureatul are programate probe până în 6 iulie, în timp ce evaluarea naţională se va desfăşura în intervalul 25 iunie - 27 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici