Ministerul Educaţiei : Peste 270 de licee vor primi până la 152.000 de euro pentru reducerea abandonului şcolar

Peste 270 de licee vor derula proiecte finanţate prin granturi de până la 152.000 de euro, pe o perioadă de patru ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la Bacalaureat, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

716 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei : Peste 270 de licee vor primi până la 152.000 de euro pentru reducerea abandonului şcolar

Ministerul Educaţiei : Peste 270 de licee vor primi până la 152.000 de euro pentru reducerea abandonului şcolar

Cele 271 de licee beneficiază de granturi în cadrul Proiectului privind Învăţământul Secundar/Romania Secondary Education Project (ROSE).

„În cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanţate prin Proiectul privind învăţămantul secundar/ROSE au fost semnate 271 de acorduri de grant. Cele 271 de licee beneficiare vor derula proiectele finanţate prin granturi pe o perioadă de 4 ani, având ca obiective reducerea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de absolvire şi îmbunătăţirea performanţei la examenul de bacalaureat”, anunţă reprezentanţii MEN.

În funcţie de numărul de elevi înmatriculaţi la liceu şi de rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat, liceele primesc granturi a căror valoare este cuprinsă între 70.000 Euro şi 152.500 Euro. Finanţarea totală pentru Runda 1 de granturi a Schemei de Granturi pentru Licee este de 18.350.303 Euro, iar prima tranşă de bani a fost deja trimisă.

„În cadrul granturilor pentru licee sunt prevăzute trei categorii de activităţi eligibile: activităţi pedagogice şi de sprijin, activităţi extracurriculare şi activităţi de renovare şi dotare, mai exact o serie de mici lucrări de modernizare/reparare a spaţiilor de şcolarizare, respectiv achiziţii de bunuri în scop educaţional. În prima categorie sunt incluse activităţi remediale, tutorat, consiliere, coaching, dezvoltarea personală a elevilor, îndrumare şi orientare în carieră, dezvoltarea de abilităţi socio-emoţionale, precum şi activităţi specifice destinate elevilor provenind din grupuri dezavantajate. Grupa a doua de activităţi cuprinde vizite sau excursii de documentare, stagii de practică/internship, participare la diferite competiţii, acţiuni destinate înfiinţării/dezvoltării de reţele şcolare”, informează sursa citată.

Proiectul privind Învăţământul Secundar, în valoare totală de 200 de milioane de euro, este finanţat integral de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), în baza Legii nr. 234/2015 pentru ratificarea Acordului de Împrumut (Proiectul privind învăţământul secundar) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Washington în 17 aprilie 2015, şi se desfăşoară în intervalul 2015 - 2022.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici