Ministerul Educaţiei selectează profesorii care vor realiza noile manuale pentru clasa a V-a

Ministerul Educaţiei a demarat procedura de selecţie a profesorilor care vor realiza noile manuale de clasa a V-a. Din grupurile de lucru pot face dascălii implicaţi în activităţi de predare-învăţare-evaluare corespunzătoare fiecărui ciclu şi fiecărei discipline.

287 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei selectează profesorii care vor realiza noile manuale pentru clasa a V-a

Ministerul Educaţiei selectează profesorii care vor realiza noile manuale pentru clasa a V-a

"Selecţia profesorilor cu statut de experţi cooptaţi în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline se va face în baza prevederilor ordinului de ministru nr. 3.411/2017. Misiunea evaluatorilor este aceea de a analiza şi evalua calitatea proiectelor de manuale şcolare propuse de edituri. Din grupurile de lucru pot face parte cadre didactice angrenate în activităţi de predare-învăţare-evaluare în învăţământul preuniversitar, corespunzătoare ciclului de învăţământ şi disciplinei pentru care se evaluează proiecte de manuale şcolare", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Dascălii care se înscriu pentru a face parte din grupurile de lucru trebuie să aibă gradul I sau să fie absolenţii unor cursuri speciale de evaluare a proiectelor de manuale şcolare.

"Prioritate vor avea cadrele didactice care fie deţin gradul didactic I în domeniul disciplinei sau în domenii conexe celui pentru care se înscriu, fie au absolvit cursuri/module specifice activităţilor de evaluare a proiectelor de manuale şcolare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces sau au titlul ştiinţific de doctor în aria de expertiză/arii conexe. Fiecare persoană îşi va putea depune candidatura exclusiv pentru o singură disciplină din cele cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a. Procesul de selecţie a candidaţilor se va desfăşura în trei etape: 13 – 31 martie (înscrierea candidaţilor), 3-7 aprilie (selecţia candidaţilor) şi 10 - 14 aprilie (anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi). Alegerea componenţilor grupurilor de lucru şi comunicarea rezultatelor se vor desfăşura exclusiv on-line, pe platforma existentă pe www.rocnee.eu", reiese din comunicatul de prresă al instituţiei.

Grupurile de lucru vor fi monitorizate pe baza unor scriterii de performanţă şi eficienţă. În cazul în care există cadre didactice care nu demonstrează capabilitate în evaluarea proiectelor pentru manuale, aceastea vor fi înlocuite cu alţi membrii care au fost desemnaţi că rezerve în urma procesului de selecţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici