Ministerul Educaţiei, tăieri DRASTICE de locuri în învăţământul preuniversitar/ Câte clase de liceu vor dispărea

Ministerul Educaţiei a publicat o hotărâre de guvern, prin care propune reducerea locurilor destinate învăţământului preuniversitar cu frecvenţă zi, pentru anul şcolar 2019-2020. Locurile se vor reduce cu 29.400, adică 1.176 de clase de liceu, contrar propunerii iniţiale făcute în urmă cu o lună.

4909 afișări
Imaginea articolului Ministerul Educaţiei, tăieri DRASTICE de locuri în învăţământul preuniversitar/ Câte clase de liceu vor dispărea

Ministerul Educaţiei, tăieri DRASTICE de locuri în învăţământul preuniversitar/ Câte clase de liceu vor dispărea

Ministerul Educaţiei reduce cu 29.400 locurile pentru învăţământul preuniversitare cu frecvenţă la zi, potrivit unei Hotărâri de Guvern (HG) publicate pe site-ul instituţiei.

Astfel, în loc de 164.000, cât erau locurile alocate iniţial prin HG lansată în martie pentru dezbatere publică, Ministerul Educaţiei alocă prin noua Hotărâre de Guvern 134.600 de locuri, inclusiv pentru învăţământul liceal militar.

În schimb, vor fi suplimentate, potrivit noului act normativ, locurile pentru învăţământul profesional cu 5.000 şi cu 137 locurile pentru învăţământul militar postliceal organizat de Ministerul Afacerilor Interne.

La o clasă de 25 de elevi, o reducere cu 29.400 de locuri înseamnă cu 1.176 mai puţine de clase de liceu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici