Ministerul Energiei a anunţat că peste 200.000 de consumatori nu aveau curent electric, duminică seara. Când va fi remediată situaţia

Numărul consumatorilor afectaţi de disconfortul lipsei curentului electric a scăzut la circa 216.000, conform celei mai recente raportări a operatorilor de distribuţie implicaţi în remedierea situaţiei, la ora 18:00, de la 289.400, la ora 13:00, a anunţat, duminică seara, Ministerul Energiei.

769 afișări
Imaginea articolului Ministerul Energiei a anunţat că peste 200.000 de consumatori nu aveau curent electric, duminică seara. Când va fi remediată situaţia

Ministerul Energiei a anunţat că peste 200.000 de consumatori nu aveau curent electric, la ora 18:00. Când va fi remediată situaţia (Foto: Pixabay)

„Conform aceleiaşi raportări, situaţia în judeţele cele mai afectate se prezintă astfel: în judeţul Buzău, toţi consumatorii au fost reconectaţi la reţea, în timp ce, în judeţul Timiş, au fost reconectaţi aproximativ 16.000 de consumatori, iar, în judeţul Arad, problemele au fost remediate pentru un număr de peste 17.000 de consumatori. Echipele vor rămâne în teren şi pe parcursul nopţii pentru a restabili situaţia. Precizăm că, în Banat, acţionează, în prezent, 90 de echipe, dintre care aproximativ 30 sunt concentrate în judeţul Timiş”, se detaliază în comunicatul de presă al Ministerului Energiei.

Spre deosebire de cifra înaintată de acest minister, ministrul de Interne, Carmen Dan, a înaintat, duminică seara, la România TV, numărul de 44.000 de consumatori afectaţi de lipsa energiei electrice, afirmând că se lucrează pentru remedierea situaţiei cu 87 de echipe de intervenţie. „Şenilatele din dotarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au sprijinit echipele Electrica, pentru a asigura accesul acestora în zonele înzăpezite”, a adăugat Dan.

Vârful de consumatori rămaşi fără curent electric în urma fenomenelor meteo severe a fost înregistrat duminică, în jurul orei 13:00, cu un total de 289.412 de consumatori afectaţi. Dintre aceştia, cei mai mulţi au fost din judeţul Timiş (67.994), urmat de Arad (38.386), Bihor (28.300), Maramureş (17.000), Satu Mare (12.317) şi Buzău (9.405).

„În acest context, Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuţie suplimentarea masivă a echipelor operative de intervenţie, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare. Astfel, ca urmare a solicitării ME, numărul echipelor de intervenţie rapidă a crescut de la 173 (ora 13:00) la 270 de echipe în teren”, se mai menţionează în comunicatul de presă al Ministerului Energiei.

Totodată, Ministerul Energiei a susţinut că va supraveghea întreaga acţiune a operatorilor de distribuţie, până când situaţia va reveni la normal, peste tot în ţară.

„Precizăm că, potrivit estimării operatorilor de distribuţie, majoritatea consumatorilor încă afectaţi de întreruperea curentului electric va fi reconectată până la finalul zilei de mâine”, se mai scrie în comunicatul de presă al Ministerului Energiei.

Ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate în ţară, pe fondul codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi de viscol, ministrul Energiei, Anton Anton, a solicitat activarea în cadrul autorităţii a celulei de coordonare a domeniului de furnizare şi distribuţie a energiei electrice.

Astfel, echipa ministerului condusă de secretarul de stat Andrei Maioreanu a coordonat şi supravegheat acţiunile operatorilor de distribuţie pentru reconectarea la reţea a consumatorilor afectaţi de căderile masive de zăpadă.

Cele mai mari probleme în ţară au fost înregistrate în judeţele Timiş, Arad, Buzău, Gorj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici