Ministerul Mediului a lansat un site despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a anunţat lansarea unui site despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii, dedicat atât publicului larg, cât şi profesioniştilor din domeniu.

166 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului a lansat un site despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii

Ministerul Mediului a lansat un site despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii

Site-ul a fost lansat de MMAP în parteneriat cu Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) în cadrul unui proiect care are ca scop reactualizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundaţii pentru perioada 2022-2027, de la nivelul tuturor celor 11 bazine hidrografice (+Fluviul Dunărea).

După realizarea acestor planuri va urma, ca finalitate, corelarea lor cu Planurile de Management al Bazinelor Hidrografice realizate conform Directivei Cadru Apă, oferind, în acest fel, o viziune integrativă, care va fi transpusă şi la nivelul districtului hidrografic al bazinului Dunării.

În cadrul proiectului a fost realizat şi pus în funcţiune site-ul www.inundatii.ro. Acesta conţine informaţii, pe înţelesul tuturor, despre inundaţii şi managementul riscului la inundaţii, în general. Printre informaţiile prezentate şi explicate publicului se află aspecte privind riscul la inundaţii, tipurile de inundaţii, principalele instituţii publice responsabile cu managementul riscului la inundaţii, dar şi informaţii despre Directiva Inundaţii şi Planurile de Management al Riscului la Inundaţii, bazinele hidrografice, precum şi o secţiune de resurse cu ghiduri utile pentru rezidenţi sau instituţii publice, o secţiune cu resurse şi chiar poveşti şi jocuri pentru cei mici.

Deşi adresat publicului larg, site-ul este o resursă deosebit de utilă şi pentru profesioniştii şi autorităţile responsabile din domeniu. Aceştia pot găsi rezultatele proiectelor, hărţi, rapoarte sau trimiteri la legislaţia specifică domeniului.

Potrivit MMAP, site-ul are o interfaţa simplă, prietenoasă, uşor de accesat şi de navigat şi de pe telefonul mobil. De asemenea, există şi o secţiune de întrebări frecvente unde sunt centralizate răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre Directiva Inundaţii, managementul riscului la inundaţii, implicarea părţilor interesate etc.

„Mă bucur să anunţ, chiar de Ziua Mondială a Apei, lansarea unui nou instrument de informare pentru publicul larg, dar şi pentru autorităţile locale, privind riscul la inundaţii, site-ul www.inundatii.ro. La finalul perioadei de implementare a proiectului ROFLOODS, autorităţile şi instituţiile publice vor putea utiliza portalul GIS care conţine Hărţile de risc şi de hazard la inundaţii, Planurile de Management al Riscului la Inundaţii la nivel de Administraţie Bazinală de Apă, Proiectele Integrate Majore dar şi alte informaţii relevante pentru ciclul II de implementare a Directivei Inundaţii. Site-ul pe care îl lansăm reprezintă un pas important în comunicarea cu publicul larg privind gestionarea inundaţiilor, fenomene care sunt normale şi se întâlnesc peste tot pe glob, explicăm ce acţiuni am întreprins, punem la dispoziţie materiale importante, atât pentru autorităţi dar, mai ales, pentru fiecare dintre noi. De asemenea, veţi regăsi pe www.inundatii.ro şi o secţiune foarte utilă pentru cei mici - broşuri, cărţi de activităţi, poveşti educative despre ce înseamnă indundaţiile”, a declarat Barna Tanczos, ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
site,
inundaţii,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici