Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri

Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri ca măsură împotriva poluării, a declarat, la Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, ministrul Nicolae Nemirschi.

242 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri

Ministerul Mediului ar putea introduce taxă pe PET-uri (Imagine: Mediafax Foto)

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a făcut aceste declaraţii după ce a participat, vineri, la o acţiune de ecologizare a Someşului Mare, la care au luat parte în jur de patru mii de copii de la şcolile din zonă care au adunat munţi de gunoaie.

"Trebuie să existe o anumită formulă prin care să conştientizăm că acel PET, care, teoretic, este gratis, seamănă foarte mult cu punga care era gratis în supermarket. Chestiunea aceasta trebuie să se termine, pentru că, dacă o luăm cantitativ, un PET cred că ar conţine zece pungi, ca volum de plastic, care stă 400 de ani în natură până se degradează. Caut o formulă tehnică şi economică pentru punerea în aplicare a acestei taxe", a spus ministrul, văzând cei 250 de saci cu PET-uri adunaţi de elevi din albia Someşului Mare unde au fost aruncate sau aduse de ape.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici