Ministerul Mediului: DNA ne-a cerut "în regim de urgenţă" documente

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut, în 17 iulie, Ministerului Mediului, în regim de urgenţă, copii după dosarele de achizţie publică pentru încheierea contractului cu Ars Advertising, documente transmise procurorilor anticorupţie în 30 iulie, informează Ministerul.

22 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului: DNA ne-a cerut "în regim de urgenţă" documente

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (Imagine: Mediafax Foto)

"Vă informăm că verificarea DNA este un demers standard, pe care DNA îl efectuează în situaţii de acest gen, demers faţă de care Ministerul Mediului a răspuns, transmiţând toate documentele solicitate. Astfel, DNA a transmis către Ministerul Mediului, în data de 17 iulie 2009, o adresă prin care solicita, în regim de urgenţă, copiile certificate după dosarele de achiziţie publică întocmite pentru încheierea contractului cu SC Ars Advertising în anul 2008. De asemenea, DNA a mai solicitat copiile certificate şi întreaga documentaţie întocmită în vederea semnării contractului cu SC Ars Advertising la data de 28 aprilie 2009", informează Ministerul.

Instituţia susţin că a răspuns solicitării DNA după aproape două săptămâni, în 30 iulie, transmiţând procurorilor "copiile certificate după documentele solicitate, în număr de 1.523 de file".

"Acelaşi set de documente a fost transmis şi Comisiei Parlamentare, Corpului de Control al Primului Ministru, ANRMAP, DLAF şi Curţii de Conturi", susţin reprezentanţii Ministerului Mediului.

Oficialii ministerului susţin din nou că, din punctul lor de vedere, procedura de atribuire a contractului semnat în 28 aprilie 2009 cu Ars Advertising a fost încheiată cu respectarea prevederilor legale în vigoare, respectiv OUG 34 din 2006.

"Mai mult, Ministerul Mediului a depus, în data de 3 august, la Judecătoria Sectorului 5 din Bucureşti, o plângere împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare emis de ANRMAP în data de 20 iulie 2009", potrivit Ministerului Mediului.

Reprezentanţii ministerului mai afirmă că sunt surprinşi de faptul că "mass-media a reluat o informaţie difuzată cu câteva săptămâni în urmă" şi "i-a dat un caracter de noutate, cu atât mai mult cu cât DNA a infirmat calitatea de învinuit sau inculpat a ministrului Mediului în vreun dosar instrumentat de această instituţie".

Preşedintele ANRMAP, Cristina Trăilă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a "sesizat" Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Curtea de Conturi în cazul Nemirschi, după ce agenţii constatatori ai instituţiei au găsit "suspiciuni" în legătură cu modul de cheltuire a banilor publici.

"La raportul Nemirschi nu am multe de spus, poate să-l conteste. Noi am constatat că s-au încălcat prevederile Ordonanţei 34 din 2006 (privind achiziţiile publice, n.r.). Mai mult decât atât, sunt şi suspiciuni legate de cheltuirea banului public. Noi am sesizat şi DNA şi Curtea de Conturi", a declarat Cristina Trăilă, marţi, agenţiei MEDIAFAX, în replică la anunţul ministrului Nemirschi despre intenţia de a contesta concluziile documentului de control.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici