Ministerul Mediului vrea să cumpere un automobil electric prin Rabla

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (MMSC) vrea să achiziţioneze un automobil electric, prin licitaţie, cu reducerea oferită prin Programul "Rabla", potrivit unui comunicat al instituţiei.

69 afișări
Imaginea articolului Ministerul Mediului vrea să cumpere un automobil electric prin Rabla

Ministerul Mediului vrea să cumpere un automobil electric prin Rabla (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul Mediului Rovana Plumb a decis organizarea unei proceduri de achiziţie publică în vederea achiziţionării de către instituţie a unui autoturism propulsat de un motor electric, după ce, pe 20 iunie 2013, MMSC a semnat Protocolul de colaborare privind achiziţiile publice verzi alături de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis.

Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic pe seama unui sistem de factori de evaluare ce au la bază raportul cost/calitate, din punct de vedere tehnic urmărindu-se achiziţionarea unui autoturism care să ofere o autonomie de deplasare cât mai ridicată precum şi un interval de încărcare al acumulatorului cât mai redus, se arată în comunicatul ministerului.

MMSC mai informează că va cumpăra autoturismul electric prin intermediul Programului Rabla, în cadrul sesiunii pentru persoane juridice, aflată în derulare.

Astfel, MMSC ar urma să beneficieze de o reducere de 6.500 de lei, prin tichetul Rabla, acordat la casarea unui autoturism uzat şi cumpărarea unuia nou, dar şi de un ecotichet de 12.000 de lei, acordat pentru achiziţionarea unui autovehicul electric, printr-un alt program derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Ordinul pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului de promovare a vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic, prin care AFM oferă 100 de ecotichete de câte 12.000 de lei celor care doresc să achiziţioneze autovehicule electrice, a fost publicat joi în Monitorul Oficial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici